Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Το θαύμα των Χριστουγέννων!


Τα Χριστούγεννα για πολλούς είναι μια χαμένη γιορτή, μια επίφαση χαράς σε ψυχές αδιάβροχες, όχι μόνο από το θαύμα της Γέννησης...
, αλλά από κάθε είδους μικρά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Μικρά θαύματα που κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε και επιδεικτικά τους γυρνάμε στην πλάτη.
Αυτό το θαύμα ωστόσο, θαρρείς και περίμενε τα Χριστούγεννα να αναπαραχθεί. Θαρρείς και επέλεξε τον καταλληλότερο καιρό να πείσει και τους πλέον πιο δύσπιστους με μόνο αντίτιμο να κλέψει λίγη από τη χαμένη μαγεία των ημερών.
Ο λόγος για το θαύμα που άλλαξε ξανά τη ζωή της Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ.Τα φετινά Χριστούγεννα θα μείνουν αξέχαστα για την αργυρή Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου καθώς έλαβε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Και ενώ για τον περισσότερο κόσμο φαντάζει απλά δεδομένο, για εκείνη μετά από 13 χρόνια καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα, να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έμοιαζε με ανεκπλήρωτο όνειρο. Ένα όνειρο με το οποίο την καταράστηκε να ζει ίσως και αυτός που το έκανε πραγματικότητα.
Η Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ γεννήθηκε το 1984 και η ζωή της έδειξε το σκληρό της πρόσωπό όταν το 1998 ξαφνικά παράλυσε το αριστερό της πόδι, ταυτόχρονα με το δεξί της γόνατο, το οποίο άρχισε να έχει προβλήματα κίνησης.
Οι θεραπείες που ακολούθησε δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και σιγά-σιγά έβρισκε τη διέξοδο από το προσωπικό της δράμα στον αθλητισμό. Με τον αθλητισμό προσπάθησε να πάρει πίσω όλα όσα στερήθηκε. Οι αρκετές διακρίσεις, με τελευταία το αργυρό μετάλλιο στην ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να αντισταθμίσουν τη σωματική της κατάσταση αλλά μέσα της ήταν πλέον δυνατή.
Ο αθλητισμός ωστόσο της επιφύλασσε και ένα θαύμα που ίσως η ίδια είχε αντιληφθεί όταν την προσκάλεσε κοντά του. Εκείνη περίμενε καρτερικά να εκπληρώσει την υπόσχεσή του και πριν από 9 μήνες, έκρινε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να «χτυπήσει».
Τότε κατά τη διάρκεια μια προπόνησης στην Ισπανία η Φαν Ντερ Φορστ είχε ένα ατύχημα. Δέχθηκε ένα χτύπημα από έναν άλλο ποδηλάτη, ένα χτύπημα που μάταια πρόσμενε 13 ολόκληρα χρόνια αφού μετά από αυτό άρχισε να νιώθει τσιμπήματα στα πόδια της.
Και αυτό ήταν η αρχή. Αν και τους πρώτους μήνες τα πράγματα ήταν ανησυχητικά γιατί ένιωθε προβλήματα και στο υπόλοιπό της σώμα, με τη βοήθεια των ιατρών όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Κάποιος τη «έλουσε» με τη θαυματουργική χρυσόσκονη των Χριστουγέννων και ετά από 13 χρόνια μπόρεσε να περπατήσει και πάλι! Τα Χριστούγεννα!
Οι γιατροί ακόμη και τώρα και δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη.
«Πλέον, το όνειρό μου είναι κάποια ημέρα να μπορέσω να τρέξω μαραθώνιο», δηλώνει τώρα και η καρδιά της Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ πλέον φτερουγίζει.
Και αν στις δικές μας καρδιές δεν φτερουγίζει... το θαύμα της Γέννησης, η δικής της Αναγέννηση ας γίνει το εφαλτήριο που όλοι καρτερούμε. Όπως το χτύπημα που αυτή καρτερούσε 13 ολόκληρα χρόνια.


http://georgelaios.blogspot.com/2010/12/blog-post_5553.html


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8513.html

Χαμός για... Λονδίνο

Χαμός για... Λονδίνο
Δεν μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, καθώς αρκετοί έχουν κάνει προεγγραφή για να αγοράσουν εισιτήρια.

Το καλοκαίρι του 2012 το Λονδίνο θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τώρα επικρατεί... χαμός για την αγορά ενός εισιτηρίου. Συγκεκριμένα, αν και έχουμε μέχρι τότε 1,5 χρόνο ακόμα, δύο εκατομμύρια κόσμος έχουν κάνει προεγγραφή ώστε να αγοράσουν εισιτήρια των Αγώνων. Το φίλαθλο κοινό δείχνει να μην πτοείται από την οικονομική κρίση ούτε και από τις πιο ακριβές απ' ό,τι είχαν ανακοινωθεί αρχικά τιμές, καθώς επιθυμούν πολύ να δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση. 

Αυτό, διότι όποιος θέλει να προμηθευτεί ένα... μαγικό χαρτάκι θα πρέπει να διαθέσει ένα ποσό από 23 έως 854 ευρώ. Το γεγονός αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής, Πολ Ντέιτον, ο οποίος διευκρίνισε πως η πώληση των 6,6 εκατομμυρίων εισιτηρίων που προορίζονται για το ευρύ κοινό θα ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτά τα δύο εκατομμύρια η πλειοψηφία είναι γυναίκες.

Gazzetta.gr

Χρυσόστομος: Οι Τούρκοι απαγόρευσαν τη λειτουργία στην Καρπασία

Για προκλητική ενέργεια των τουρκικών δυνάμεων κατοχής κάνει λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, οι Τούρκοι απαγόρευσαν την τέλεση της θείας λειτουργίας των Χριστουγέννων για τους Ελληνοκύπριους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Καρπασία.




Ήδη από χθες στη Γιαλούσα το κατοχικό καθεστώς ειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει τη Θεία Λειτουργία. Σήμερα στο Ριζοκάρπασο οι Τούρκοι διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην τελέσει την Θεία Λειτουργία με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε εξασφαλιστεί άδεια.
Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι η άδεια είχε ζητηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου και πως η πράξη των Τούρκων θα καταγγελθεί στα Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Πάπα Βενέδικτο, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και σε όλα τα διεθνή βήματα, όπου έχει πρόσβαση η Εκκλησία της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον ίδιο "είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία".
http://www.enet.gr/

Δεκάδες νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν


Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 70 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε σήμερα καμικάζι που...
 φορούσε μπούρκα, πιθανότατα γυναίκα, σε κέντρο διανομής τροφίμων, του ΟΗΕ, στη ζώνη των φυλών του Πακιστάν, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στην πόλη Χαρ, τη μεγαλύτερη της περιοχής Μπατζαούρ, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται τους ταλιμπάν και τους ενόπλους της Αλ-Κάιντα.
Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 300 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο διανομής βοήθειας όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση.
Σύμφωνα με μαρτυρία, μια γυναίκα 22 ή 23 ετών που φορούσε μπούρκα έρριξε αρχικά χειροβομβίδες όταν άνδρες ασφαλείας τη σταμάτησαν στην πύλη του κέντρου διανομής τροφίμων και στη συνέχεια πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω της, εν μέσω εκατοντάδων μελών της φυλής Σαλαρζάι.
Η φυλή Σαλαρζάι υποστηρίζει τις επιχειρήσεις του αφγανικού στρατού κατά των ταλιμπάν και της Αλ-Κάιντα.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/12/2010_370294



Χριστούγεννα στην Ελλάδα με βροχές - "Εγκλωβισμένη" η Ευρώπη από τον χιονιά


- Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τα Χριστούγεννα σε όλη την Ελλάδα
- Κλειστά τα καταστήματα το Σαββατοκύριακο - Ποιά χιονοδρομικά θα ειναι ανοιχτά;
- Χιλιάδες άτομα παγιδευμένα στα αεροδρόμια όλης της Ευρώπης από τον "χιονοαρμαγεδών"
- Τα μέτρα της Τροχαίας και τα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με άστατο καιρό θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα τη γέννηση του Θεανθρώπου το Σάββατο, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αντίθετα στην Ευρώπη τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, με την επέλαση του χιονιά να δημιουργεί τεράστια προβλήματα και εκατομμύρια πολίτες να είναι εγκλωβισμένοι.

O ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Την ημέρα των Χριστουγέννων ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία όμως θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χωρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Κυριακή ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χωρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χωρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά πελάγη βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.






περισσότερα http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_6042.html

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ!!! Έλατα στο βάθος της λίμνης....Δείτε τις φωτογραφίες!!!



perierga.gr - Λίμνη KaindyΗ λίμνη Kaindy βρίσκεται στο νότιο μέρος του Καζακστάν, σε υψόμετρο δύο χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η επιφάνειά της έχει μήκος περίπου 400 μέτρα, ενώ το βάθος της σε κάποια σημεία φτάνει τα 30 μέτρα.
Σχηματίστηκε πριν από έναν αιώνα, όταν ένας σεισμός στην περιοχή προκάλεσε μεγάλες κατολισθήσεις βράχων που δημιούργησαν ένα φυσικό φράγμα στο δρόμο ενός ποταμού. Τα νερά του ποταμού γέμισαν τη λεκάνη που σχηματίστηκε, δημιουργώντας τη λίμνη Kaindy. Δείτε το αποτέλεσμα στις μαγευτικές εικόνες που ακολουθούν....

perierga.gr - Λίμνη Kaindy
Τα έλατα που βρισκόταν στην περιοχή πριν τη δημιουργία της λίμνης, είναι τώρα κάτω από την επιφάνειά της. Επειδή η λίμνη είναι σχετικά πρόσφατη, τα δέντρα δεν έχουν σαπίσει ακόμα και οι κορμοί των πιο ψηλών από αυτά υψώνονται πάνω από το...... νερό, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο έλκει πολλούς τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Αλλά ακόμα και κατά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα, η περίεργη αυτή λίμνη αποτελεί πόλο έλξης για κάποιους τολμηρούς τουρίστες. Οι «δύτες των πάγων» όπως αποκαλούνται, βουτάνε στη Kaindy για να θαυμάσουν τους βυθισμένους κορμούς κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της.
perierga.gr - Λίμνη Kaindy
perierga.gr - Λίμνη Kaindy
perierga.gr - Λίμνη Kaindy
Perierga.gr - Λίμνη Kaindy
perierga.gr - Λίμνη Kaindy
perierga.gr - Λίμνη Kaindy
perierga.gr - Λίμνη Kaindy
perierga.gr - Λίμνη Kaindy 
ΠΗΓΗ: http://armapoliton.com/

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/12/blog-post_7961.html

Ποιος έστειλε 150 τριαντάφυλλα στην Κατερίνα Στικούδη;

Ποιος έστειλε 150 τριαντάφυλλα στην Κατερίνα Στικούδη;
Τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης και ο καθένας μας το δείχνει με τον δικό του τρόπο ή το δικό του δώρο που επιλέγει να κάνει στους ανθρώπους που αγαπάει. Μικροί και μεγάλοι πιστεύουν στον Άη Βασίλη και περιμένουν να τους χτυπήσει την πόρτα ή να μπει από την καμινάδα. Τι γίνεται όμως όταν λαμβάνεις ένα ξεχωριστό δώρο και δεν γνωρίζεις τον αποστολέα; Η Κατερίνα Στικούδη, έλαβε ένα δώρο από έναν «άγνωστο» Άη Βασίλη που της έχει μείνει αξέχαστο. «Πριν από ένα χρόνο ήρθε στο σπίτι μου μια τεράστια ανθοδέσμη με 150 υπέροχα τριαντάφυλλα χωρίς κάρτα, χωρίς αποστολέα. Ήταν καταπληκτική ανθοδέσμη, όμως όσο κι αν έψαξα , δεν έμαθα ποιος μου την είχε στείλει. Ακόμα και τώρα αναρωτιέμαι. Γι’ αυτό για μένα αυτό το δώρο είναι και περίεργο και ξεχωριστό»


Πηγή: People
http://www.gossip-tv.gr/

Αθηνά Οικονομάκου: Ποια ήταν τα αγαπημένα της Χριστούγεννα;

Αθηνά Οικονομάκου: Ποια ήταν τα αγαπημένα της Χριστούγεννα;
Ποια ήταν τα αγαπημένα Χριστούγεννα της Αθηνάς Οικονομάκου και γιατί; Όπως δήλωσε η ίδια: «Επειδή ο μπαμπάς μου, Διονύσης, είναι καπετάνιος και δεν έχουμε ζήσει πολλά Χριστούγεννα αλλά και γενικότερα γιορτές μαζί. Θυμάμαι όμως όταν ήμουν 8 χρόνων γύρισε από ένα υπερατλαντικό ταξίδι και μου έφερε ένα τεράστιο ροζ σπίτι για τις κούκλες μου. Παραμονή Χριστουγέννων με πήρα από το χέρι και γυρίσαμε όλη την Αθήνα προκειμένου να μου ψωνίσει όλα όσα του ζητούσα. Ήταν μια χρονιά που δεν θα την ξεχάσω, γιατί μου έγιναν όλα τα χατίρια».


Πηγή:People
http://www.gossip-tv.gr/

Το Facebook γίνεται το τρίτο μεγαλύτερο website στον κόσμο


Ήταν μόνο ζήτημα χρόνου και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Το facebook, η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα τη Yahoo...
και αναδείχτηκε σε τρίτο μεγαλύτερο site σε επισκεψιμότητα στον κόσμο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την εταιρεία Comscore. Το Facebook οριακά ξεπέρασε τη Yahoo έχοντας 648 εκατομμύρια επισκέπτες σε σύγκριση με την Yahoo που συγκέντρωσε 630 εκατομμύρια, κατά το χρονικό διάστημα του Νοεμβρίου του 2010.

Την πρωτιά κρατούν η Google και η Microsoft με 970 και 869 εκατομμύρια επισκέπτες αντίστοιχα, ενώ ακολουθεί απειλητικά το facebook. Είναι γεγονός ότι η Microsoft αναπτύσσεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, σε αντίθεση με την επισκεψιμότητα της Google που φαίνεται ότι να παραμένει στα ίδια επίπεδα. Αναμφίβολα το Facebook εξελίσεται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ από την άλλη μεριά η Yahoo παρουσιάζει μια στάσιμη κατάσταση.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας που παρουσιάζει τον αριθμό των επισκεπτών σε σχέση με τα διάφορα χρονικά διαστήματα.




insomnia.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/facebook-website.html

Τα κάλαντα στους πολιτικούς



Παραμονή Χριστουγέννων, και στη σκιά της οικονομικής κρίσης τα πατροπαράδοτα κάλαντα και οι ευχές δίνουν εορταστικό χρώμα και ζεσταίνουν τις καρδιές των ανθρώπων με την ελπίδα και την προσμονή της γέννησης του Θεανθρώπου. 
Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Άντα πήγαν στο ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί» στη Παλλήνη, όπου θα παιδιά που φιλοξενούνται έψαλαν τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο κ. Παπανδρέου έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό και τους νοσηλευτές του ιδρύματος για την προσφορά τους τονίζοντας ότι είναι μια πολύ σημαντική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή που η Ελλάδα χρειάζεται αυτές τις προσπάθειες και αυτή την αλληλεγγύη. Τα παιδιά των αστυνομικών υπαλλήλων έψαλλαν τα κάλαντα στον Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του Γεωργία. Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες και ελπίδα για τη χώρα. Μηνύματα ελπίδας ,στη σκιά της οικονομικής κρίσης ακούστηκαν στις χριστουγεννιάτικες δηλώσεις και άλλων αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης . 

Ο Γ. Παπανδρέου στο Ίδρυμα "Μαζί για το Παιδί" και τα κάλαντα απ’ τα παιδιά 

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Ίδρυμα "Μαζί για το Παιδί" στην Παλλήνη, όπου τα παιδιά που φιλοξενούνται σ' αυτό έψαλαν στον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του κάλαντα των Χριστουγέννων και τραγούδια. 

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μπαρτζιώκας, ο οποίος επισήμανε πως πρώτη φορά επισκέπτεται το Ίδρυμα πρωθυπουργός της χώρας. 

Από τη μεριά του ο κ. Παπανδρέου έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό και τους νοσηλευτές του Ιδρύματος για την προσφορά τους, τονίζοντας ότι είναι μία πολύ σημαντική δουλειά σε μία δύσκολη εποχή, που η Ελλάδα χρειάζεται αυτές τις προσπάθειες και αυτή την αλληλεγγύη. 

Αποχωρώντας ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε πολύ τα παιδιά και το προσωπικό για τη χαρά, όπως είπε, που έδωσαν, επισημαίνοντας ότι είναι μία αχτίδα φωτός ,για τη χώρα μας, που τη χρειαζόμαστε. 



περισσότερα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_1932.html

ΑΕΚ και ΠΑΟ για Αρμεντέρος

ΑΕΚ και ΠΑΟ για Αρμεντέρος
Ο παίκτης που ήθελε διακαώς Ντέμης και Φερέρ αρέσει πολύ στον Χιμένεθ. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό του τον Εμιλιάνο Αρμεντέρος.
Η ΑΕΚ φέρεται να έχει μπει ζεστά στο παιχνίδι της απόκτησης του 24χρονου μεσοεπιθετικού, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ισπανικού Τύπου. Η περίπτωσή του όμως μοιάζει να είναι περίπλοκη, καθώς εκτός των άλλων, η AS αναφέρει ότι στο παιχνίδι έχει μπει και ο Παναθηναϊκός. Φαίνεται, αν ευσταθούν οι παραπάνω πληροφορίες, εκτός από τον Χιμένεθ, ο αριστεροπόδαρος αρέσει και στον Φερέιρα.
Ο παίκτης ανήκει στην Σεβίλλη, αλλά μέχρι τον Ιούλιο παίζει δανεικός στην Ράγιο Βάγιεκάνο, και είχε ακουστεί πριν από ένα χρόνο περίπου για τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός άρχισε την καριέρα του στην Μπάνφιελντ και έπειτα από το πέρασμά του στην Ιντιεπεντιέντε πήρε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο και έγινε κάτοικος Ανδαλουσίας. Αρχικά για την Ατλέτικο της Σεβίλης και… μισό γύρο μετά μετακόμισε στην πρώτη ομάδα της Σεβίλλης η οποία κατέχει τα δικαιώματα του παίκτη.
Ο Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο, αγωνίζεται στην Ράγιο Βαγιεκάνο και η πολύ καλή του παρουσία έκανε τους προπονητές (και τους συνεργάτες) των τωρινών προπονητών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού να τον προσέξουν.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν ακουστεί το καλοκαίρι του 2009 για Ολυμπιακό, τον ποδοσφαιριστή του οποίου η αξία είναι κοντά στα 1,5εκ. ευρώ (ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο) ήθελε πάλι η ΑΕΚ, όπου τότε στο τιμόνι της ομάδας ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης και στον πάγκο ο Σέρα Φερέρ με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην Ιντεπεντιέντε. Τότε όμως οι Ισπανοί δεν ήθελαν να παραχωρήσουν τον ταλαντούχο νεαρό μεσοεπιθετικό.

Gazzetta.gr

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή

petrelaio
Τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008 άγγιξε, την Παρασκευή, προσωρινά, η τιμή του Μπρεντ. Η ανοδική τάση τροφοδοτείται από τον ψυχρό καιρό σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, τη διάθεση των επενδυτών για υψηλό επενδυτικό κίνδυνο και την ανυπαρξία ενδείξεων εκ μέρους του ΟΠΕΚ ότι προτίθεται να ανακόψει το νέο καλπασμό των τιμών. Επιπλέον, καθώς οι υπουργοί πετρελαίου των αραβικών χωρών-μελών του ΟΠΕΚ συγκεντρώνονται στο Κάιρο, ορισμένοι εξ αυτών κάνουν λόγο για πιθανή εκτίναξη στα 100 δολάρια το βαρέλι και οι πετρελαιοεισαγωγοί χώρες αρχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για την άνοδο των τιμών.

Με το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων στη Νέα Υόρκη να είναι κλειστό, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, η προσοχή στράφηκε την Παρασκευή στο χρηματιστήριο ICE Futures Europe, στο Λονδίνο: σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από χαμηλό όγκο συναλλαγών, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού τύπου Μπρεντ άγγιξε τα 94,74 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει στη συνέχεια σε επίπεδα κάτω των 94 δολαρίων.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Μπρεντ έχουν καταγράψει φέτος στο ICE Futures Europe άνοδο 21% ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού ελαφρού αργού στο New York Mercantile Exchange άνοδο 15%. Σε σημείωμα προς τους επενδυτές, η Barclays Capital ανέφερε ότι ειδικά για το αργό τύπου Μπρεντ η τιμή των 100 δολαρίων το βαρέλι είναι εντός των πιθανών εξελίξεων.
Την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο εν αναμονή της συνάντησης των υπουργών πετρελαίου του Οργανισμού των Αραβικών Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών, ο ανώτερος Λίβυος αξιωματούχος για θέματα πετρελαίου Σόκρι Γάνεμ εκτίμησε άνοδο της τιμής του αργού στα 100 δολάρια το βαρέλι.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έχει γεννήσει νέες ανησυχίες για πιθανό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των οικονομιών των πετρελαιοεισαγωγών χωρών. Ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας, του πέμπτου μεγαλύτερου αγοραστή αργού πετρελαίου στον πλανήτη, προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πληθωριστικές πιέσεις του χρόνου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας Μπάνρι Καέιντα είπε ότι "συνειδητοποίησα κι εγώ ότι ακριβαίνει πολύ. Πρέπει να το παρακολουθούμε" (η Ιαπωνία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος, παγκοσμίως, αγοραστής πετρελαίου).
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε, σήμερα, στον δικτυακό τόπο της κεντρικής κινεζικής τράπεζαςPeople's Bank of China και η οποία επικαλείται τον υποδιοικητή της Χου Σιαολιάν, σημειώνεται ότι οι πληθωριστικές πιέσεις ενισχύονται και αναμένεται άνοδος του πληθωρισμού (η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής αργού πετρελαίου στον πλανήτη).
Τα 100 δολάρια το βαρέλι είναι ενδεχομένως και πάλι προ των πυλών καθώς, σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ, ορισμένοι αναλυτές της Γουόλ Στριτ, συμπεριλαμβανομένων αναλυτών από τη Goldman Sachs, τη Morgan Stanley, τη JP Morgan Chase και τη Bank of America Merrill Lynch, αναμένουν επάνοδο της τιμής του αργού σε αυτά τα ύψη μέσα στο 2011.
http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/53815-sta-ypsi-i-timi-tou-petrelaiou-tin-paraskeyi

Ποιο είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας;

Ποιο είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας;
Υπήρξε μία από τις πιο σπουδαίες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, ειδικά τον πρώτο καιρό της ύπαρξης των ιδιωτικών καναλιών στη χώρα μας. Πλέον, όμως, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Για ποιαν ο λόγος; Ο λόγος για την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη η οποία είχε δώσει τη δική της πινελιά στα τηλεοπτικά δρώμενα τη δεκαετία του ’90, καταφέρνοντας με τη σάτιρά της και το αστείρευτο χιούμορ της να προβάλλει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας της εποχής. Η μεγάλη Μαλβίνα έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από την επάρατη νόσο και άφησε πίσω της ένα δισαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στον χώρο της συγγραφής αλλά και στη δημοσιογραφία.


http://www.gossip-tv.gr/

Απίστευτες κι όμως αληθινές εναέριες φωτογραφίες !!!!

Δείτε υπέροχες αεροφωτογραφίες που απεικονίζουν απίστευτα αριστουργήματα της φύσης, αλλά και δημιουργίες του ανθρώπου που φαίνονται τελείως διαφορετικές από ψηλά!

Πορτραίτο του Barack Obama από άμμο

Σκιές από καμήλες στην έρημο

Γιγάντια οθφαλμαπάτη βελανιδιάς

3D Crop Circle

Γράμματα από κτήρια

Νησί που σχηματίζει φεγγάρι και αστέρι

Πουλιά Φλαμίνγκο που σχηματίζουν ένα Γιγάντιο φλαμίνγκο

Παράξενο πρόσωπο σε αμμόλοφο του Περού

Γιγάντιο Logo της Ferrari



Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/

http://kramablog.blogspot.com/

Παραμένει στη Χαβάη η Paris




Tις διακοπές της στη Χαβάη συνεχίζει η διάσημη κληρονόμος Paris Hilton και οι παπαράτσι την ακολουθούν σε κάθε της βήμα.

Η χρυσή κληρονόμος βρίσκεται στο Maui της Χαβάης μαζί με τον καλό της Cy Waits, ενώ στη παρέα τους μία μέρα αργότερα προστέθηκαν οι γονείς της και η αδερφή της Nicky με τον αρραβωνιαστικό της.

Αυτή τη φορά η Paris η οποία μας έχει συνηθίσει με καυτά μικροσκοπικά μπικίνι, έκανε τις βόλτες της στην παραλία με ολόσωμο μαύρο μαγιό, παρεό, γυαλιά και ένα τεράστιο μαύρο καπέλο.
http://www.zougla.gr/
    ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
  Παπαδιαμαντοπούλου 17α Τηλ 2610 272722


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 
        Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, διοργανώνουν την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 ώρα 11:30 π.μ. Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους υπερήλικες φιλοξενούμενους στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων. Θα πάρουν μέρος 40 χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές και θα παρουσιάσουν χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα 11:45 π.μ. - Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.
-χαιρετισμός, και ευχές από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων
      π. Γεώργιο Μπίρμπα, το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά και
      τον πρόεδρο του Π.Σ. Αθανάσιο Φραντζή.
- Προσφορά γλυκισμάτων στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους.
- Παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Τέλος εκδήλωσης.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Στη συνέχεια οι χορευτές θα επισκεφτούν το Χιονοδρομικό Κέντρο και θα επιστρέψουν στην Πάτρα αργά το απόγευμα. 
        Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.
      Ο πρόεδρος
      Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Αθανάσιος Φραντζής

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά τα περισσότερα χιονοδρομικά


«Τα χάλασε» ο χριστουγεννιάτικος καιρός στους λάτρεις του σκι, καθώς το οριακό επίπεδο χιονιού στις πίστες...
 κρατά κλειστά τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
Τα μόνα χιονοδρομικά κέντρα με ανοικτές πίστες κατάλληλες για άθληση είναι στον Παρνασσό, στο Σέλι, στα 3-5 Πηγάδια και στο Καϊμακτσαλάν.




http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4610423
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_7609.html


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ




Winter Solstice Lunar Eclipse from William Castleman on Vimeo.


http://exypno.blogspot.com/2010/12/blog-post_7038.html

H Ελλάδα 1.000 µέτρα πάνω από την κρίση


Η Ελλάδα από ψηλά αιφνιδιάζει µε τη φυσική οµορφιά της και το ανάγλυφο του τοπίου της.
Αυτό συµπεραίνεις ξεφυλλίζοντας το λεύκωµα «Ελλάς Ανωθεν», ένα φωτογραφικό οδοιπορικό σε ύψος 1.000 µέτρων.Ενα βιβλίο που ... κινητοποιεί τοσυναίσθηµα. Μια χαµηλή πτήση υψηλών προδιαγραφών, όπως γράφει η Ολγα Τρέµη στον πρόλογο του τόµου. Και µια αποστασιοποιηµένη µατιά – ολίγον µελαγχολική – στο φυσικό µωσαϊκό µιας χώρας που βρίσκεται σε µια πρωτόγνωρη οικονοµική περιδίνηση και σε εθνική µελαγχολία.

Αυτή η άσκηση πατριδογνωσίας δεν µοιάζει µε τις άλλες. Αρκεί ένα ξεφύλλισµα του λευκώµατος «Ελλάς Ανωθεν» (Εκδ. Μίλητος) και η αφήγηση των εικόνων ξετυλίγεται ψηφίδα ψηφίδα. Τοπία γαλήνια ή αυστηρά (απολαύστε τον Ολυµπο), βουκολικά ή θαλασσινά, κάµποι, θάλασσες, νησιά, µοναστήρια, οικισµοί, ποτάµιααλλά και σύγχρονα δηµιουργήµατα όπως η ολυµπιακή προίκα του 2004 που µοιάζει προέκταση του φυσικού τοπίου. Ο καθείς µπορεί να αναγνωρίσει τον τόπο του, όπως αιχµαλωτίστηκε απ’ τον φακό του Γιάννη Γιαννέλου µέσα από ένα ιδιότυπο οδοιπορικό. «Τα ταξίδια δεν είχαν κάποιο σύστηµα ή κάποιο πρόγραµµα. ∆ιήρκεσαν 2-3 χρόνια και αφορούν όλους τους ηµερολογιακούςκύκλους.

Ηταν δύσκολα ταξίδια – αποστολές µε το ελικόπτερο, κατεβαίνοντας συνέχεια σε διάφορα σηµεία και συχνά για ανεφοδιασµό.Μιλάµεγια εκατοντάδες ώρες πάνω απ’ την Ελλάδα.Η όλη περιπέτεια σου αφήνει µια οικειότητα, νιώθεις φιλικά που ενσωµατώνεσαι µε το τοπίοόταν πετάς ψηλά», σηµειώνει στα «ΝΕΑ» ο «αυτουργός» του λευκώµατος Γιάννης Γιαννέλος. Ποια εικόνα πάντως του έχει µείνει χαραγµένη απ’ τα 1.000

µέτρα;

«Μου έκανε τροµερή εντύπωση το Αιγαίο.Βήµα βήµα καθώς πετάς, ανά δύολεπτά και απόβράχο σε βράχο βλέπειςκάτι διαφορετικό», προσθέτει.Και µπορεί η Ελλάδα να ανήκει στις µικρότερες χώρες στην κλίµακα της Ευρώπης, αποτελεί πάντως ένα τερέν µε θαυµάσιες αντιθέσεις και απίστευτη ποικιλοµορφία. Η γνωστή δηµοσιογράφος Ολγα Τρέµη έγραψε τα κείµενα του τόµου και «ξεκλειδώνει» την απροσδόκητη συµβολή της.

«Λίγο πριν απότο καλοκαίρι, µου πρότεινεο εκδότης κ. Χαϊδεµένος να συνεργαστούµε. Αρχικάµου προξένησε ανάµεικτα συναισθήµατα, ήθελα όµως να ξεφύγω από την γκρίζα καθηµερινότητα. Το βιβλίο πυροδοτεί συλλογισµούς και στέλνει µηνύµατα, είναι ένα αντίβαρο στη µαύρη πραγµατικότητα. Εναβιβλίο-πρέσβης της Ελλάδας στο εξωτερικό σε µια δύσκολη συγκυρία», υπογραµµίζει η ίδια.

Οταν κοιτάς απόψηλά, µοιάζει η Ελλάδα ζωγραφιά, θα µπορούσαµε να παραφράσουµε το γνωστό τραγούδι σε στίχους Σώτιας Τσώτου. Και έτσι είναι, είτε κοιτώντας τις κορυφές του Ολύµπου είτε τις Πρέσπες είτε τις εκβολές του Αξιού ή κάτι απ’ την πολυνησία του Αιγαίου. Ενα λεύκωµα-τεκµήριο µιαςχώρας µε συγκριτικό(φυσικό) πλεονέκτηµα, ένα µαγευτικό ταξίδι µέσα στον χρόνο. Και στον τόπο µας.


tanea
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/h-1000.html

Μήνυμα Βαλβέρδε στον κόσμο

Μήνυμα Βαλβέρδε στον κόσμο
Ανάλογο ξεκίνημα με αυτό που έκλεισε το 2010 θέλει για τη νέα χρονιά ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζήτησε από τον κόσμο να συνεχίσει να παραμένει δίπλα στην ομάδα.
Με δηλώσεις του στον «Πρωταθλητή» τόνισε αρχικά: «Αυτό που σίγουρα θέλω είναι να διατηρήσουμε τη φιλοσοφία μας ως ομάδα. Αν μπορούμε μάλιστα, θέλω να τη βελτιώσουμε. Θέλω να έχουμε το χαρακτήρα μας που είχαμε το 2010 και μέσα στο 2011 και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Επίσης θέλω το 2011 να έχουμε την ίδια στήριξη που είχαμε από τον κόσμο μας και μέσα στο Καραϊσκάκη και μακριά από αυτό. Είναι σημαντικοί για μας οι οπαδοί μας και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας γιατί μας βοηθούν».

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» στη συνέχεια ανέφερε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος τόσο με την πρόκριση όσο και με την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά. Θέλουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Για να συμπληρώσει: «Θα δώσω μια ευχή για τη νέα χρόνια και αυτή δεν έχει να κάνει με την ομάδα μου. Δεν θέλω να βλέπω βία στα γήπεδα. Θέλω να διεξάγονται κανονικά όλα τα παιχνίδια και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Είναι αυτό που δεν θέλω να δω το 2011».

Gazzetta.gr/

Προειδοποίηση Microsoft για επικίνδυνο κενό ασφαλείας στον Internet Explorer


Προειδοποίηση για τον εντοπισμό ενός σοβαρού κενού ασφαλείας σε όλες τις εκδόσεις του προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer, εξέδωσε η Microsoft καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθίστανται ευάλωτοι σε κακόβουλες επιθέσεις χάκερ.
Αν ο χάκερ αξιοποιήσει το κενό ασφαλείας, «μολύνοντας» τον ανυποψίαστο χρήστη μέσω μιας παγιδευμένης ιστοσελίδας, μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον υπολογιστή. Το πρόβλημα σχετίζεται με τον τρόπο που ο Internet Explorer χειρίζεται την μνήμη του υπολογιστή.
Ήδη έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ο σχετικός κώδικας λογισμικού για την «αξιοποίηση» του κενού ασφαλείας, αν και η Microsoft, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα στοιχεία πως ο κώδικας χρησιμοποιείται στην πράξη από κάποιους χάκερ.
Η εταιρεία έχει ετοιμάσει μια προσωρινή διορθωτική λύση και εργάζεται ήδη για μια μόνιμη. Η Microsoft συνιστά προσωρινά την χρήση του προστατευτικού συστήματος Enhanced Mitigation Experience Toolkit.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

Ευρωλίγκα: «Έσπασε» τα κοντέρ ο Σχορτσανίτης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που… οργίασε, η Μακάμπι έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκας, επικράτώντας εκτός έδρας της Πρόκομ, και φτάνοντας τους 19 βαθμούς, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στη διοργάνωση. Στις 4 Ιανουαρίου στη Βαρκελώνη η κλήρωση του TOP-16.
O Σχορτσανίτης πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της Μακάμπι, καθώς σε 22 λεπτα συμμετοχής, σημείωσε 23 πόντους με (7/8β., 8/10 δίποντα), «κατέβασε» επτά ριμπάουντ, έκανε τρία κλεψίματα, μοίρασε δύο αστίστ ενώ υπέπεσε και σε δύο λάθη. Αποτέλεσμα ήταν να τινάξει το σχετικό index βγάζοντας 38 και κάνοντας ρεκόρ καριέρας.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η ανατροπή της Χίμκι στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, το «διπλό» της Μπάμπεργκ στη Μάλαγα, αλλά και η νίκη της Μπαρτσελόνα με καλάθι του Ρούμπιο στο τελευταίο δευτερόλεπτο επί της Σιένα. Μια νίκη, πάντως, που δεν της έδωσε κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Αξιοσημείωτο ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι της Μάλαγα, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είχε καθόλου συμμετοχή. 

1ος όμιλος

Κάχα Λαμποράλ - Παρτίζαν 87-71
Πρόκομ - Μακάμπι 72-83
Χίμκι - Ζαλγκίρις 93-89

Βαθμολογία

1.Μακάμπι 799-700 19
2.Κάχα Λαμποράλ 809-784 15
3.Ζαλγκίρις 762-765 15
4.Παρτίζαν 658-717 15
5.Χίμκι 764-753 14
6.Πρόκομ 689-762 11

2ος όμιλος
Μάλαγα - Μπάμπεργκ 70-72
Ρεάλ - Σαρλερουά 94-45
Ολυμπιακός - Ρόμα 89-82
Βαθμολογία
1.Ολυμπιακός 805-730 17
2.Ρεάλ 734-664 16
3.Μάλαγα 749-759 15
4.Ρόμα 735-770 15
6.Μπάμπεργκ 714-739 14
5.Σαρλερουά 691-736 13

3ος όμιλος


Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Σολέ 93-61
Τσιμπόνα - Λιέτουβος Ρίτας 77-94
Μπαρτσελόνα - Σιένα 73-72
Βαθμολογία
1.Σιένα 787-661 18
2.Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 824-694 17
3.Μπαρτσελόνα 766-709 17
4.Λιέτουβος Ρίτας 779-784 14
5.Σολέ 705-774 14
6.Τσιμπόνα 677-818 10

4ος όμιλος


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές Πίλσεν 78-69

Βαλένθια - Ολίμπια 78-77
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 93-62
Βαθμολογία
1.Παναθηναϊκός 802-703 17
2.Ολίμπια 789-783 16
3.Εφές Πίλσεν 756-768 15
4.Βαλένθια 689-695 15
5.Αρμάνι Μιλάνο 737-766 14
6.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 683-741 13 

http://www.enet.gr/

2010: Η χρονιά των μεγάλων αποχωρήσεων στην ενέργεια

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Χρόνιες στρεβλώσεις, πανίσχυρα κρατικά μονοπώλια, προστατευτισμός και δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στην Ελλάδα. Και εάν για τους Έλληνες η επιλογή της αποχώρησης είναι πολύ πιο δύσκολη –εμείς είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε στην Ελλάδα τόνισε χαρακτηριστικά συνεταίρος ξένης εταιρείας που αποφάσισε να μη συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα– δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ξένους. Και βέβαια η οικονομική κρίση, αποτέλεσε ίσως τον πιο καθοριστικό παράγοντα, στην απόφαση πολλών εταιρειών που δραστηριοποιούνται επί χρόνια ή και δεκαετίες στη χώρα μας, να φύγουν  από την Ελλάδα.

Δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο ενεργειακός τομέας και ειδικότερα η αγορά των καυσίμων μετρά τις πιο τρανταχτές και πολυσυζητημένες αποχωρήσεις: μπορεί τα deals να έκλεισαν το 2009, ωστόσο η αποχώρηση των δύο μεγάλων διεθνών παικτών από την αγορά καυσίμων με τη μεταβίβαση των BP στα ΕΛΠΕ και Shell στη Motor Oil ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα. Οι ξένοι στην ουσία οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου καθώς η ελληνική αγορά αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, που ξεκινούν από στρεβλώσεις και προστατευτισμό (περιορισμοί στις μεταφορές και τα βυτιοφόρα) και φτάνουν σε διαρθρωτικά προβλήματα της αγοράς όπως ο υπερεπαγγελματισμός των πρατηρίων, το λαθρεμπόριο και τη νοθεία που δημιουργούν εκτός των άλλων συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις υγιείς και νόμιμες εταιρείες.

Στον ηλεκτρισμό, η ιταλική Enel που διαδέθηκε την ισπανική Endesa, αποφάσισε να μη συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής, με την αποχώρηση να σχετίζεται εν μέρει με τα χρόνια προβλήματα της αγοράς ηλεκτρισμού. Η σχετική συμφωνία με τον όμιλο Μυτιληναίου μπορεί να ήταν γνωστή εδώ και καιρό, ωστόσο επισφραγίστηκε τον περασμένο Μάρτιο.  Κυρίως η ιταλική εταιρεία έφυγε από το συμβατικό ηλεκτρισμό εξαιτίας των δικών της προβλημάτων υπερδανεισμού και την προσπάθειά της να διατηρήσει την πιστοληπτική της ικανότητα πουλώντας περιφερειακά πάγια ενώ για τον ίδιο σκοπό πραγματοποιήθηκε δημόσια προσφορά μετοχών της Enel Green Power. Εκεί όμως που οι ξένοι επενδυτές πραγματικά οδηγήθηκαν στα πρόθυρα... «νευρικής κρίσης» από τον προστατευτισμό του μονοπωλίου της ΔΕΗ ήταν στη λιανική του ηλεκτρισμού. Ο μεγαλύτερος ιδιώτης προμηθευτής, η αυστριακή Verbund που και η ίδια είναι κρατική εταιρεία στην Αυστρία, είδε τις προσπάθειές της για δραστηριοποίηση να υπονομεύονται από τις συνθήκες της αγοράς και από το μη φιλικό για τις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας θεσμικό πλαίσιο. Φυσικό επακόλουθο, οι Αυστριακοί να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, αφήνοντας τον Έλληνα συνεταίρο τους να συνεχίσει τη μάχη για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού.

Αποχώρηση όμως είχαμε και από την αγορά του φυσικού αερίου με την αμερικανική Duke Energy να αποφασίζει να φύγει από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής. Από την ΕΠΑ Αττικής αναμένεται να αποχωρήσει και ο έτερος ιδιώτης μέτοχος η Shell και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού εταίρου, που στο προηγούμενο σχήμα διέθετε και το μάνατζμεντ της εταιρείας.


http://www.capital.gr/


Πηγή:www.capital.gr