Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μουσική Βραδιά -ΠΟΤΑΜΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ….. Ανθολόγιο τραγουδιών του ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 στις 20:30 στο Ατενέουμ.




Σκόρπια τραγούδια από διαφορετικές εποχές, με οδηγό τις κιθάρες, με χρώματα, κραυγές, ψιθύρους και σκιρτήματα…. Αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή ευαισθησία, μέσα στο χρόνο….

Γεμάτες πέντε δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής, παράλληλα με την διδακτική του καριέρα, έχει δυναμική παρουσία σε όλα τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας, απλώνοντας τη γνώση του και την εμπειρία του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού που αφορά την ερωτική – κοινωνική μπαλάντα.

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, στις 20:30 και στο πλαίσιο των συναυλιών του Ατενέουμ για το 2011, ο συνθέτης αλλά και κιθαρίστας Ν. Μαυρουδής θα δώσει μία συναυλία με δικά του, και όχι μόνο, ξεχωριστά τραγούδια που αγαπάμε αλλά και ανέκδοτές του συνθέσεις.
Στις κιθάρες ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος  Τοσικιάν, στο τραγούδι ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος και η Αμαλία Τάτση, αναζητούν την επικοινωνία μέσα από το καλό ελληνικό τραγούδι...

Τετάρτη 19  Ιανουαρίου, 8.30μ.μ.
Γενική είσοδος € 10
ATHENAEUM
Αδριανού 3, 10555 Θησείο
Τηλέφωνα: 2103211987-49-55



Το πρόγραμμα

A  ΜΕΡΟΣ


Jorge Cardoso:                                                Milonga
(ντουέτο)

Ν. Μαυρουδής-Ά. Χριστοφέλης:                    Εμπιστευτικόν

Ν. Μαυρουδής-Ά. Αλκαίος:                            Μεσαιωνικό παραμύθι

Ν. Μαυρουδής-Η. Κατσούλης:                       Λατίνος εραστής
(Στον Carlos Gardel)

Μ. Χατζιδάκις-Μ. Μπουρμπούλης:               Μυρίζει ο κόσμος γιασεμί

Ν. Μαυρουδής-Μ. Χατζιδάκις:                       Κρίση

Ν. Μαυρουδής-Μ. Πολυδούρη:                     Κοντά σου

Ν. Μαυρουδής-Ά. Δασκαλόπουλος:              Ειν΄ αβάσταχτο να φεύγεις

Ν. Μαυρουδής-Χ. Γ. Παπαδόπουλος:                        Κόκκινο *

Ν. Μαυρουδής-Χ. Γ. Παπαδόπουλος:                        Σε χρόνο παρακείμενο *

Ν. Μαυρουδής-Γ. Κακουλίδης:                      Άκρη δεν έχει ο ουρανός


B  ΜΕΡΟΣ


Ν. Μαυρουδής:                                              Λαϊκό βαλσάκι
(ντουέτο)

Ν. Μαυρουδής-Τ. Σαμαρτζής:                        Σαν ραδιόφωνο

Ν. Μαυρουδής-Ο. Ελύτης:                             Ευγενικιά περήφανη
{Pierre Jean Jouve}                                         μελαγχολία

Ν. Μαυρουδής- Ο. Ελύτης:                            Σε όπλα επίφοβα
{Paul Eluard}

Ν. Μαυρουδής-Μ. Φασουλάκη:                                Ο Μπάτης *

Ν. Μαυρουδής-Η. Κατσούλης:                                   Η Ρόζα, η Μαρίκα
                                                                                     και η Φλέρη

Ν. Μαυρουδής-Ά. Δασκαλόπουλος:                          Φώναξέ με

Ν. Μαυρουδής-Τ. Σαμαρτζής:                                     Ίσως φταίνε τα φεγγάρια

Ν. Μαυρουδής-Μ. Φασουλάκη:                                Παλιό μπλουζάκι*

Ν. Μαυρουδής-Α. Δασκαλόπουλος:                                       Άστατη καρδιά

Ν. Μαυρουδής-Τ. Σαμαρτζής:                                    Κάθε μια νύχτα

Ν. Μαυρουδής-Α. Αλκαίος:                                        Πρωϊνό τσιγάρο

1. (Όλες οι διασκευές των κομματιών και των τραγουδιών
είναι του Νότη Μαυρουδή, εκτός από τη Milonga  του Jorge
Cardoso)
2. (Οι αστερίσκοι δίπλα στους τίτλους, σημαίνουν πως
 το τραγούδι είναι ανέκδοτο)


Γεμάτες πέντε δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής, παράλληλα με την διδακτική του καριέρα, έχει δυναμική παρουσία σε όλα τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας, απλώνοντας τη γνώση του και την εμπειρία του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού που αφορά την ερωτική – κοινωνική μπαλάντα. Μελέτησε κιθάρα με τον Δημήτρη Φάμπα στο Εθνικό Ωδείο και το 1970 στην Ισπανία με τον Jose Tomas. Ως σολίστ κιθάρας αφενός και ως συνθέτης του ποιοτικού τραγουδιού αφετέρου, έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει τιμηθεί με βραβεία και η προσφορά του έχει αναγνωριστεί στο διεθνή μουσικό χώρο.
Αδιάλειπτη η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια με συνθέσεις του για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρθρογραφία του σε εφημερίδες και περιοδικά, συνεργασίες του με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και διδακτικό έργο, που ξεκίνησε το 1969 στη Μουσική Ακαδημία του Δήμου Μιλάνου και συνεχίστηκε απ’ όταν επέστρεψε στην Αθήνα (από το 1975). Είναι διευθυντής και εκδότης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού TaR (www.tar.gr)
Για τις δραστηριότητές του, έχει αναλάβει κατά καιρούς υπεύθυνες θέσεις σε κρατικά ιδρύματα και οργανισμούς και έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής σε διάφορα φεστιβάλ.
Η πλούσια δισκογραφία του περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και δικά του τραγούδια ερμηνευμένα από γνωστούς έλληνες τραγουδιστές. Οι πολυποίκιλες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες συνεχίζονται αμείωτες, παράλληλα με τη διδακτική του καριέρα.
Βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό:
1965: Ά βραβείο στο Φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.
1969: Ά βραβείο Διεθνούς διαγωνισμού κλασσικής κιθάρας στο Μιλάνο.
1990: Ά βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό παιδικών χορωδιών στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας με το τραγούδι του « Ο Παλιάτσος».
1990: Η Πρεσβεία της  Βραζιλίας στην Αθήνα του απένειμε το βραβείο «H.Villa Lobos» για την προσφορά του στη διάδοση τού έργου τού Βραζιλιάνου συνθέτη στην Ελλάδα.
2004-2006: Ά βραβείο στο δισκογραφικό θεσμό «ΑΡΙΩΝ» (των ελληνικών εταιρειών) για τους δίσκους «CAFÉ DE L’ART 4 -CINEMA» και «CAFÉ DE L ART 5-ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ- ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ» στην κατηγορία «Οργανική Μουσική», σε ντουέτο κιθάρας.

Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά τo 1981.Σπούδασε κιθάρα με δάσκαλο τον Ιάκωβο Κολανιάν. Από το 2005 δίνει ατομικά ρεσιτάλ και συμμετέχει σε μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος συνεργάτης και μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την εταιρεία MOTIVO η πρώτη του δισκογραφική  κατάθεση, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers''. Διδάσκει κλασική κιθάρα στο ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία.

Η Αμαλία Τάτση γεννήθηκε στην Αθήνα.Το 2008 πήρε πτυχίο πιάνου από το Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη Ντιάνα Βρανούση. Πήρε μαθήματα φωνητικής από τη Χαρά Σαββινοπούλου (Ωδείο Αθηνών) και τη Μαρίνα Κρίλοβιτς για τέσσερα χρόνια. Από το 2009 μελετάει φωνητική με την Άρτεμη Μπόγρη. Έχει δώσει ρεσιτάλ στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και Athenaeum, έχει εμφανιστεί σε μικρές μουσικές σκηνές της Αθήνας και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες του μουσικοσυνθέτη Νίκου Τάτση. Το 2010 ερμήνευσε Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι με την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Σπούδασε με υποτροφία του ιδρύματος Παπαδάκη στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως φιλόλογος

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.
Σπούδασε στην σχολή Οικονομίας & Διοίκησης Μεσολογγίου.
Έχει διδαχθεί παραδοσιακό & σύγχρονο χορό. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, κλασικής κιθάρας & θεωρία της μουσικής στο ωδείο ''Paganini'' της Πάτρας. Είχε δυο συμμετοχές στις θεατρικές παραστάσεις ''Το Παράπονο Του Νεκροθάπτου'' σε σκηνοθεσία Διονύση Βούλτσου και ''Η Γυναίκα Της Πάτρας'' σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Πάτρας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο φωνητικής  και μουσικής εξερεύνησης.



ATHENAEUM
International Cultural Center
MARIA CALLAS GRAND PRIX
Opera, Oratorio-Lied and Piano
3 Adrianou St. GR 105 55 Athens.   Tel. +30210 3211987 fax + 30210 3211196
                        e-mail  contact@athenaeum.com.gr  www.athenaeum.com.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου