Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

2.000 άτομα στην βασιλόπιτα του Παγκαλαβρυτινού!!!

Προσθήκη λεζάντας


Πρωτοφανής «λαοθάλασσα» στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου. Τα 2.000 και πλέον άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και έδωσαν μαζικά το «παρών» στην κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ», είναι η «ζωντανή» απόδειξη πως ο Παγκαλαβρυτινός έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου και πως οι δράσεις του γνωρίζουν καθολική αναγνώριση και αποδοχή! 

Για ακόμη μία χρονιά η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση εξελίχθηκε σ’ ένα παγκαλαβρυτινό συναπάντημα,  με την αίθουσα του ξενοδοχείου να είναι τελικά πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τα χιλιάδες μέλη και φίλους του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου. Το νέο έτος απ’ ότι φαίνεται ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τον ιστορικό Σύλλογο, ο οποίος έχει καταφέρει να μετατρέπει κάθε του εκδήλωση στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Αχαΐας.
Για περισσότερες από  τέσσερις ώρες οι παρευρισκόμενοι είχαν  την ευκαιρία να συναντηθούν με παλιούς  τους γνώριμους και συγχωριανούς, να απολαύσουν το πρόγραμμα που τους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, αλλά και να συμπαρασυρθούν στα βήματα της παράδοσης και του χορού, με πρωταγωνιστές τους περίπου 300 χορευτές των 12 χορευτικών τμημάτων του Π.Σ., οι οποίοι έχουν γίνει πρεσβευτές της παράδοσης του τόπου μας.
Σημείο σταθμός  όμως της μοναδικής αυτής βραδιάς, ήταν η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη φροντιστηρίων, Κώστα Κουτσαντώνη, πως κάνει δωρεά στο Σύλλογο ενός λεωφορείου για τη μεταφορά των χορευτών εντός και εκτός Ελλάδος σε όλες τις εκδηλώσεις που συμμετέχουν προσκεκλημένοι συλλόγων και φορέων.
Η σπουδαία αυτή κίνηση εκ μέρους του κ. Κουτσαντώνη «γράφει» μια νέα σελίδα στην πολύχρονη  ιστορία του Παγκαλαβρυτινού, καθώς  εκτός των άλλων, αποτελεί απόδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς  και του έργου του.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την βραδιά άνοιξε η  Μπαντίνα του Δήμου, και η χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.
Ακολούθως, την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος και οι ιερείς π.Νικόλαος Φρανζής και Βασίλειος Πατσός. Ο π. Χρύσανθος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της παράδοσής μας και στη σημασία που έχουν το ράσο και η φουστανέλα. Μάλιστα ο «πύρινος» λόγος του π. Χρύσανθου κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων.
Στη συνέχεια, ως είθισται, ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού  Συλλόγου,Αθανάσιος Φραντζής, προέβη σε απολογισμό των πεπραγμένων, αφού πρώτα καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την ενεργό στήριξή του σε όλες τις δράσεις του Π.Σ. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Φραντζής εστίασε στα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, κορυφαίο των οποίων υπήρξε η αδελφοποίηση του Συλλόγου με την ελληνική κοινότητα Ιασίου Ρουμανίας και στη συνέχεια η αδελφοποίηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας με τη Νομαρχία Ιασίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δεκάδες ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των Χορευτικών Τμημάτων με στόχο την προβολή του τόπου μας και της παράδοσής μας.
Επίσης, ο κ. Φραντζής ζήτησε τη στήριξη των μελών, του  κόσμου και της Πολιτείας για  τη στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Π.Σ., επισημαίνοντας πως ο  «πολιτισμός είναι το τελευταίο κάστρο αντίστασης στην παγκοσμιοποίηση». Τέλος, προανήγγειλε το επόμενο ταξίδι των χορευτικών που θα γίνει το τριήμερο 28,29 και 30 Ιανουαρίου στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Καστοριά, προσκεκλημένα, του Δήμου Καστοριάς και της χορωδίας «Αθ. Χριστόπουλος».
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από όλους τους εκπροσώπους Αρχών και φορέων, οι οποίοι εξήραν το έργο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου και συνεχάρησαν τα μέλη των χορευτικών για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να διασωθεί η πολιτισμική μας κληρονομιά. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, που το 2010 συγκέντρωσε 10.000 άτομα, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, ανακοίνωσε πως θα συνδιοργανώνεται από τον Π.Σ. με το Δήμο κάθε Αύγουστο στα Καλάβρυτα.
ΟΙ  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο της  εκδήλωσης, έγιναν βραβεύσεις από το Δ.Σ. ανθρώπων που έχουν στηρίξει το έργο του Συλλόγου, όπως ο ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων «Κουτσαντώνη», το τοπικό τμήμα του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», ο Όμιλος Αντζουλάτος και τα καταστήματα «Παντέλογλου» για την έμπρακτη στήριξή τους. Ειδικότερα, εκ μέρους του Συλλόγου επιδόθηκαν οι εξής τιμητικές πλακέτες: στον  ιδιοκτήτη των φροντιστηρίων «Κουτσαντώνη», Κων/νο Κουτσαντώνη, για την γενναιόδωρη προσφορά από τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, στην πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος του Συλλόγου «Χαμόγελο του παιδιού» Εύη Μαμαλάκη από τον βουλευτή Αχαΐας, Θανάση Παπαδόπουλο, στον επιχειρηματία Κώστα Αντζουλάτο από τον δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά, και στην Μαρία Παντέλογλου από την αντιδήμαρχο Οικονομικών Βίβιαν Σαμούρη.
Να σημειωθεί, πως ο τυχερός του φλουριού κέρδισε ένα χρυσό σταυρό, προσφορά του Αργυροχρυσοχοείου Χρήστου και Κατερίνας Βελτσίστα.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ
Στο πρώτο κάλεσμα  του Συλλόγου για τη νέα χρονιά το «παρών» έδωσε το σύνολο των  Αρχών και των φορέων της περιοχής μας, όλοι οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων παρέστησαν οι, βουλευτές Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Ν. Τσούκαλης και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. Ο Περιφερειάρχης Αποστόλης Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος, ο π. Νομάρχης Αχαΐας Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο. π. Δήμαρχος Παΐων Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Κ. Ασημακόπουλος, ο π. Δήμαρχος Πατρέων Ανδ. Καράβολας, οι αντιδήμαρχοι Πατρέων, Γεώργιος Σιγαλός, Ανδρέας Φίλιας, Βίβιαν Σαμούρη και Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τριφ. Φωτόπουλος, Αρ. Μπουχάγιερ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κ. Αντζουλάτος και ο Αντιπρόεδρος Ν. Καρακίτσος, οι πολιτευτές  Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Γ. Ντάτσικα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων,  Νικόλαος Τζανάκος,Σπ. Πολίτης, Μαριάννα Σταματιάδου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Καλαβρύτων Β. Ασπρούλιας, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαβρύτων Νικ. Μαγγαφας, ο Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γ. Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος των πολυτέκνων Γεώργιος Παναγιωτόπουλος,
ο πρόεδρος Εφετών ε.τ. Γεώργιος Πανουτσακόπουλος, ο π. νομαρχιακος σύμβουλος Αθανάσιος Κυριακόπουλος, ο π. Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας Ανδρέας Παναγόπουλος, η Γ.Γ. της ΠΕΚΑ Μαρ. Μασσαρά Δαφαλιά, αντιπροσωπία του ΕΕΣ, ο διαμερισματικός Σύμβουλος Δημήτριος Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νέου Κομπηγαδίου Αντώνιος Πετρόπουλος, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Χρήστος Χαμακιώτης και Γεράσιμος Ρηγόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, η σύζυγος του αείμνηστου Αθ. Κομνυνού, ο πρόεδρος του Ινστιτούτο Αντικωφωτικής Δημήτριος Σκαναβής, οι πρόεδροι των Συλλόγων Σουδενιωτών, Δριμού, ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Ναυπακτίων Ευάγγελος Τηλιγάδης, Παναγιωτόπουλος, Κάπελης Ηλείας Παν. Αλμπάνης και πλήθος κόσμου ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορολευκασίου Αργ. Αγγελόπουλος, αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. του Συλλόγου Μπεγουλακίου. Ευχητήριες επιστολές απέστειλαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο βουλευτής, Μ. Μπεκίρης, ο Ν. Κυριαζής διαχειριστής της ιστοσελίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και ο πρόεδρος πολυτέκνων Καλαβρύτων Χαρ. Ερμείδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου