Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ο κόσμος υποδέχθηκε το 2011

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη υποδέχτηκαν γιορτινά την έλευση του 2011.

Οι πρώτοι που άφησαν πίσω το 2010 ήταν οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού, που γύρισε σελίδα την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.
Στη Νέα Ζηλανδία, όπου με επίκεντρο την πρωτεύουσα Όκλαντ, χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά, απολαμβάνοντας τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από τον ουρανοξύστη της ραδιοτηλεόρασης Σκάι Τάουερ.
Στην Αυστραλία, η χώρα μπορεί να μαστίζεται από πρωτοφανείς πλημμύρες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, ντόπιους και επισκέπτες, να στήσουν τρικούβερτο γλέντι στο λιμάνι του Σίδνεϊ με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και άφθονη μουσική.
Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η «Γέφυρα του Λιμανιού» της πόλης, απ΄όπου τα χιλιάδες βεγγαλικά - συνολικά επτά τόνοι-, έκαναν την νύκτα μέρα, σε ένα σόου που διήρκεσε 20 ολόκληρα λεπτά.
Στην Κίνα, το πλήθος μέτρησε αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2010, στο πολυσύχναστο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Με σκηνικό τους ουρανοξύστες της πόλης, όλοι απήλαυσαν ένα φαντασμαγορικό σόου χρώματος και φωτός.
Εορταστική ατμόσφαιρα και την Ταϊβάν. Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι τεράστια και πολύχρωμα σιντριβάνια πυροτεχνημάτων, που ξεπηδούσαν από τα ψηλότερα κτήρια της πόλης, έκαναν τη νύκτα μέρα.
Στο Τόκιο η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς μοναχοί και πιστοί έκρουσαν την τεράστια καμπάνα του σιντοιστικού ναού.
Περίπου 250.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο, για να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Κολοσσαίο στη Ρώμη, στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.
Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στο παραδοσιακό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Τάιμς, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην διάσημη πλατεία, καθώς υπήρχαν ανησυχίες για κάποια επίθεση.
Όπως κάθε χρονιά, μία πολύχρωμη κρυστάλλινη σφαίρα αιωρήθηκε στην πλατεία για 60 δευτερόλεπτα και σταμάτηθσε ακριβώς τα μεσάνυχτα ( επτά ώρα Ελλάδος).




ΠΗΓΗ kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου