Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πρόγραμμα εκδηλώσεων -Θέατρο Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00 «O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911)


Μία δραματοποιημένη διήγηση από τον Θανάση Σαράντο

Εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»
Μια θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και για ένα μουσικό υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο».
Στην παράσταση ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και “μετατοπίζεται” σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη.
Μια συνομιλία της απαστράπτουσας γλώσσας του Παπαδιαμάντη με ζωντανή μουσική. Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασικού διηγήματος.
Με τη νέα φετινή θεατρική παρουσίαση του διηγήματος «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη –ύστερα από 2 επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων την προηγούμενη θεατρική σεζόν–η εταιρεία «ηθικόν ακμαιότατον» τιμά τα 100 χρόνια από το θάνατο του Σκιαθίτη συγγραφέα.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία Θανάσης Σαράντος
Μουσικός-Ηχητικός Αυτοσχεδιασμός Λάμπρος Πηγούνης
Σκηνικά-Κοστούμια        Λίνα Μότσιου
Σχεδιασμός Φωτισμών Θανάσης Σαράντος
Διεύθυνση Παραγωγής Ζωή Κανελλοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη      Δημήτρης Κερεστεντζής
Βοηθός Σκηνογράφου Χρήστος Λάσκαρης
Φωτογραφίες              Μαριλένα Σταφυλίδου,
Τάκης Βεκόπουλος
Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00
Ο Αμερικάνος
Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Μία δραματοποιημένη διήγηση από τον Θανάση Σαράντο
Εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια παράστασης: 70’

περισσότερα:http://camerastyloonline.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου