Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Νέα Υόρκη: Εκθεση για το... θαύμα του ποταμού Χάντσον

Μόνιμο έκθεμα στο Μουσείο Αεροπορίας της Βόρειας Καρολίνας θα γίνει ό,τι έχει απομείνει από το Airbus A320 της US Airways που πραγματοποίησε την «θαυματουργή» αναγκαστική προσγείωση στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2009.
«Είναι χωρίς αμφιβολία ένας θρύλος για την διεθνή αεροπορία. Ανθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο συγκλονίστηκαν από το θαύμα στον Χάντσον», είπε η διευθύντρια του μουσείου Σον Ντορς.

Θα εκτίθεται επίσης η στολή που φορούσε στην πτήση ο ηρωικός πιλότος Τσέσλι Σάλι Σαλενμπέργκερ, ο οποίος έχει βγει πλέον στη σύνταξη.
Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου πριν από δύο χρόνια: ο Σάλενμπεργκερ δεν είχε πολλές επιλογές πετώντας στα 3.000 πόδια, όταν πήρε την απόφαση να στρέψει το Α320, με 155 επιβάτες προς το ποτάμι.
Πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, με εμπειρία 40 ετών, διαπίστωσε ότι το αεροπλάνο είχε πέσει σε ένα σμήνος πουλιών, λίγα λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, με συνέπεια να τεθούν εκτός λειτουργίας και οι δύο κινητήρες.
Πήρε γρήγορα την απόφαση να το κατεβάσει στα νερά του ποταμού, όπερ και εγένετο. Το πλήρωμα έλαβε εντολή για την εκκένωση του αεροσκάφους, οι επιβάτες έβαλαν τα σωσίβια και βγήκαν από το μισοβυθισμένο Α320, στα παγωμένα νερά του Χάντσον. Σαν από θαύμα, κανένας δεν τραυματίστηκε σοβαρά. 




http://www.tovima.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_7643.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου