Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στην αντεπίθεση ο ΣΕΓΑΣ


Το «μαχαίρι» που έχει πέσει στις επιχορηγήσεις που δικαιούνται οι Ομοσπονδίες προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΕΓΑΣ, που με ανακοίνωσή του απείλησε να μην κατεβάσει ομάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Στίβου που διεξήχθη την Τετάρτη (26/1) τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Πάνο Μπιτσαξή, ενώ με την ολοκλήρωσή της ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση.

Για μία ακόμη φορά ο ΣΕΓΑΣ επιτέθηκε στην Πολιτεία για τις περικοπές και εξέφρασε την άποψη ότι «αν υλοποιηθούν θα οδηγήσουν σε αναστολή και ματαίωση βασικών λειτουργιών της αθλητικής δραστηριότητας και σε μαρασμό το πιο υγιές και παραγωγικό κομμάτι του Ελληνικού Αθλητισμού, που είναι οι φορείς του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού».

Έκανε έκκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να επέμβει ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ απείλησε ότι αν δεν διαφοροποιηθεί η κατάσταση δεν θα μπορέσει να κατεβάσει μεσογειακή ομάδα στίβου το 2013.

«Όπως μας ανακοινώθηκε θα γίνει οριζόντιο "κούρεμα" με μόνο κριτήριο ότι οι μεγάλες περικοπές θα γίνουν στις μεγάλες Ομοσπονδίες. Έτσι πάνε περίπατο οι δημόσιες και γραπτές εξαγγελίες του σημερινού γγΑ περί αντικειμενικών δομικών και αναπτυξιακών κριτηρίων, στη βάση μάλιστα πενταετούς προγραμματισμού για τη χρηματοδότηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτές οι αποφάσεις που μας προκάλεσαν απορίες, απογοήτευση και θυμό. 

Μας ανακοινώθηκε ακόμη ότι γίνονται προσπάθειες να εξασφαλισθούν κάποια χρήματα για μια στοιχειώδη προολυμπιακή προετοιμασία, αλλά τα χρήματα θα τα μοιράσει ο κ. Γενικός γιατί εκείνος γνωρίζει ποιοι Αθλητές-Αθλήτριες θα πάρουν τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου !!!!!!!!!!!!!», αναφέρει η ανακοίνωση, θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων στον γγΑ για το οικονομικό και το αγωνιστικό κομμάτι του αθλητισμού μας, αλλά και τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, καθώς και τα προβλήματα προετοιμασίας των αθλητών.

Έχει σκεφθεί η Κυβέρνηση τι θα γίνει εάν οι Έλληνες αθλητές τους οποίους απαξιώνει τα τελευταία χρόνια, καταργεί τα κίνητρά τους, τις διευκολύνσεις από την εργασία τους και περικόπτει δραστικά τα χρήματά των οδοιπορικών αλλά και των δαπανών προετοιμασίας τους μέσω των δραστικών περικοπών του προϋπολογισμού μας, αρνηθούν να συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες;

Ο ΣΕΓΑΣ πάντως είναι αποφασισμένος εάν δεν βρεθούν λύσεις, να μην κατεβάσει Μεσογειακή Ομάδα. Ας γίνουν οι Μεσογειακοί χωρίς τους Έλληνες Αθλητές. Έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί τα κίνητρα της Πολιτείας για διακρίσεις Αθλητών στους Μεσογειακούς Αγώνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου