Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τρία δισ. θα εξοικονομήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία


Τρία δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το τέλος του 2012 από τη συγχώνευση των κλάδων υγείας τους με το ΕΣΥ, τη λειτουργία των ολοήμερων νοσοκομείων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση όπως εκτιμούν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.


Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης κι ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισαν ότι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα ελέγχονται πλέον όλες οι ύποπτες παραπομπές στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Θα ελέγχονται επίσης και οι απεικονιστικές εξετάσεις στις οποίες οφείλεται η μεγαλύτερη διαφυγή πόρων στον ιδιωτικό τομέα.

Πάντως σε ότι αφορά τα ολοήμερα νοσοκομεία υπενθυμίζεται ότι μόνον ο ΟΠΑΔ έχει υπογράψει σχετική σύμβαση ωστόσο σύμφωνα με τους υπουργούς σύντομα θα υπογραφούν συμβάσεις και με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημειώνεται τέλος ότι στο σύστημα των ολοήμερων έχουν ενταχθεί 55 νοσοκομεία κι από τις αρχές του 2011 θα προστεθούν άλλα 8.



http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου