Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Πρέπει να μείνει το ταρτάν»Υπέρ της παραμονής του ταρτάν και ο πρόεδρος της ΕΑΑ

Ο Χάνσιοργκ Βιρτζ ένωσε τη φωνή του με αυτές όσων κάνουν έκκληση για διατήρηση του ταρτάν στίβου στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου και μετά τους Αγώνες του 2012. Ο πρόεδρος της EAA, που δήλωσε αισιόδοξος, τόνισε ότι υποστηρίζει με θέρμη την έκκληση του προέδρου της βρετανικής ομοσπονδίας στίβου, Εντ Γουόρνερ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να τηρηθεί η υπόσχεση της οργανωτικής επιτροπής για την «αθλητική κληρονομιά στο στίβο της χώρας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην ξεχαστεί».

Οπως μάλιστα υποστήριξε: «Η διατήρηση του στίβου πρέπει να είναι μέρος των μελλοντικών σχεδίων για το Ολυμπιακό στάδιο. Το Λονδίνο χρειάζεται ένα υψηλών προδιαγραφών στάδιο για να έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει στο εξής Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στίβου. Μία ιδανική εγκατάσταση όπως το Ολυμπιακό στάδιο μπορεί να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές των Βρετανών αθλητών. Θα μπορούν να προπονούνται, να αγωνίζονται για τους συλλόγους τους, τα σχολεία και το πανεπιστήμιό τους ή να ανταγωνίζονται εκεί τους καλύτερους αθλητές όταν διεξάγονται μεγάλα πρωταθλήματα».

Η αρμόδια επιτροπή διαχείρισης του σταδίου για τη μεταολυμπιακή χρήση του αναμένεται να αποφασίσει στο τέλος του μήνα, μεταξύ δύο προτάσεων που έχουν υποβληθεί από ισάριθμους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της βρετανικής πρωτεύουσας. Η πρώτη είναι της Γουέστ Χαμ και προβλέπει τη διατήρηση του ταρτάν για το στίβο και η δεύτερη της Τότεναμ που το προορίζει για καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο.





http://www.exedrasports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου