Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τέσσερις νεκροί στο φετινό Ράλι Ντακάρ

Για άλλη μία χρονιά συνεχίστηκε ο “κύκλος του αίματος” που συνοδεύει από το 1979 το Ράλι Ντακάρ. Μπορεί να άλλαξε ήπειρο, αφού εδώ και τρία χρόνια και να διεξάγεται μεταξύ Αργεντινής και Χιλής, όμως πάντα η επικινδυνότητα είναι τεράστια στο πιο δύσκολο ράλι του κόσμου. Οι τέσσερις φετινοί νεκροί ανεβάζουν το δείκτη των -επιβεβαιωμένων- θυμάτων σε 63 μέσα σε 42 χρόνια.

Μία γυναίκα παρασύρθηκε στις 4 Ιανουαρίου από το 4x4 του Μίρκο Σούλτις, δύο νεαροί άνδρες -των οποίων τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά- έπεσαν από εξέδρα ύψους 12 μέτρων όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω της και έχασαν τη ζωή τους, ενώ το τέταρτο θύμα ήταν ένας 42χρονος οδηγός μίνι βαν, το οποίο προσέκρουσε με το αυτοκίνητο του ραλίστα Εδουάρδο Αμόν.
 
Από εκεί και πέρα, τον τίτλο στα αυτοκίνητα πήρε ο οδηγός της Volkswagen, Νασέρ Αλ-Ατίγια, από το Κατάρ, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, κατέκτησε την τέταρτη θέση στη σκοποβολή! Στις μηχανές πρώτευσε ο Καταλανός Μαρκ Κόμα (τρίτος τίτλος στην καριέρα του, στα φορτηγά ο σπουδαίος Ρώσος Βλάντιμιρ Τσάγκι που έφτασε τους 7 τίτλους, ενώ στις γουρούνες νικητής ήταν ο Αργεντινός Αλεχάντρο Πατρονέλι, αδελφός του περσινού Πρωταθλητή, Μάρκος.

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου