Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Όλη η πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ανακοινώθηκε από την ΕΜΥ, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο που από το απόγευμα της Κυριακής...

θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τη νύχτα στα νοτια τοπικά τα 10 μποφόρ. Επίσης, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Κυριακής, στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τέλος, προειδοποιούν για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χωρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά τμήματα. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ και στα θαλασσια τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βραδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πυκνώσουν και το βραδυ θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά βόρειοι με ενίσχυση τη νύχτα. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Από το βραδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Αργά το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα 7 με 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στην ανατολική και νοτια χωρα προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα.


newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_8341.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου