Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ο φράχτης θα γίνει!

Ο φράχτης θα γίνει!

Χρ. Παπουτσής: Είμαστε η πιο ανεκτική πολιτεία στην Ευρώπη

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την προστασία των συνόρων της χώρας μας επανέλαβε στη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής.
«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε και διαβεβαίωσε ότι ο φράχτης στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο θα γίνει, «όχι για να κλείσουν τα σύνορα αλλά γιατί εκτιμούμε ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους λαθρομετανάστες αλλά και ενθαρρυντικά για την καλύτερη συνεργασία μας με τις τουρκικές αρχές».

«Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι νομίζει για τη θωράκιση των συνόρων της, άρα, θέμα νομιμότητας δεν τίθεται κανένα», σχολίασε ο Προκόπης Παυλόπουλος της ΝΔ σχολιάζοντας την ανέγερση του φράχτη και πρόσθεσε: «Ορθώς η κυβέρνηση παίρνει την πρωτοβουλία, μένει όμως να δούμε την αποτελεσματικότητα του μέτρου».

Την έντονη διαφωνία τους διατύπωσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι θα γίνει μετά, θα τους πυροβολούμε; Εχετε δει τι γίνεται στην Αμερική;» τόνισε δηκτικά ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος χαρακτήρισε το φράχτη «ντροπή και αίσχος» και σχολίασε: «Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι, να κατασκευάσετε και πολυβολεία με ΣΔΙΤ; Για την αποτροπή των μεταναστών;».

Αντίθετα, ο Θανάσης Πλεύρης του ΛΑΟΣ σχολίασε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υιοθετούν προτάσεις που έχει ήδη υποβάλει το κόμμα του στο παρελθόν.

Είμαστε οι πιο ανεκτικοί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε στην παρέμβασή του ότι «η Ελλάδα είναι η πιο ανεκτική πολιτεία στην Ε.Ε. αλλά έχουμε ξεπεράσει το όριο, δεν αντέχουμε άλλο, υπάρχει ύφεση και ανεργία».

Τόνισε παράλληλα ότι «η ανεξέλεγκτη ροή παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας λειτουργεί εις βάρος και των νομίμων μεταναστών, που τρώνε ένα κομμάτι ψωμί στη χώρα μας» και διαβεβαίωσε: «Όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και μπορούν να το αποδείξουν, θα το πάρουν». Διευκρίνισε ότι οι αιτούντες άσυλο θα περνούν από μια διαδικασία αξιολόγησης της αλήθειας των λεγόμενων τους, «όχι με ορό αλήθειας, αλλά με υπερσύγχρονες μεθόδους που θέτουν ειδικές συγκεκριμένες ερωτήσεις».
Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι εφεξής τα ελληνικά σύνορα δεν προσφέρονται για παράνομη διακίνηση μεταναστών ή για πύλη εισόδου στην Ευρώπη, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα τιμωρούνται αυστηρότατα όσοι εντοπιστούν να ενοικιάζουν διαμερίσματα μαζικά σε μετανάστες, μια πρακτική την οποία χαρακτήρισε ως «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο στο απόγειό της».
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου