Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τα φώτα στο Μέρσεϊσαϊντ



Δύο σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το μενού της 23ης αγωνιστικής στην Premier League. 
Η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Εβερτον στο Ανφιλντ στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, λίγες ώρες πριν η Τότεναμ... ανοίξει το Γουάιτ Χαρτ Λέιν για να υποδεχθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση για την Τσέλσι απέναντι στην Μπλάκμπερν, ενώ στην έδρα της αγωνίζεται και η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουλβς. Πιο εύκολο έργο για την Αρσεναλ, που φιλοξενείται από την ουραγό Γουέστ Χαμ.
Φωτιά στο Μέρσεϊσαϊντ
Φωτιά αναμένεται να πάρει το Μέρσεϊσαϊντ την Κυριακή, εξαιτίας του τοπικού ντέρμπι, με την Λίβερπουλ να φιλοξενεί την... μισητή συμπολίτισσα Εβερτον στο Ανφιλντ.
Υστερα από τρεις διαδοχικές ήττες, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο FA Cup από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Reds καίγονται για το τρίποντο απέναντι στην Εβερτον, το οποίο, εκτός από την βαθμολογική σημασία, θα έχει και ψυχολογική. Την πρώτη του νίκη κυνηγάει και ο Κένι Νταλγκλίς, που έχει ξεκινήσει με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στον πάγκο της Λίβερπουλ.
"Θα έχει έντονο συναισθηματικό στοιχείο, αλλά έτσι ήταν και το περσινό ντέρμπι. Αυτό είναι λίγο διαφορετικό. Είμαι πιο κοντά στο γήπεδο αυτή την φορά. Αν αρχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια, θα μας δώσει σημαντική αυτοπεποίθηση", δήλωσε ο Νταλγκλίς.
Μεγάλος απών για την Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ , ο οποίος είναι τιμωρημένος για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στην αναμέτρηση με την Γιουνάιτεντ. Εκτός δράσης για τους γηπεδούχους είναι και ο Τζέιμι Κάραγκερ λόγω τραυματισμού. Το παιχνίδι θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα για τον Φερνάντο Τόρες που θα αγωνιστεί για 100η φορά με την κόκκινη φανέλα.
Στον αντίποδα, η Εβερτον θέλει να πανηγυρίσει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί της συμπολίτισσας, μετά το 1-0 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Κέιχιλ, Μπάρκλεϊ και Γιατζέλκα δεν είναι στην διάθεση του Ντέιβιντ Μόγιες, λόγω τραυματισμών.
Αντιθέτως, κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Στίβεν Πίεναρ, παρόλο που ο Μόγιες αποκάλυψε ότι ο παίκτης βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιον σύλλογο για να αποχωρήσει από τα ζαχαρωτά. "Δώσαμε άδεια στον εκπρόσωπό του να συζητήσει με τον άλλον σύλλογο", δήλωσε ο προπονητής της Εβερτον.
Ντέρμπι στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν
Να διατηρήσει το αήττητο στην φετινό σεζόν και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ελπίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για να το καταφέρει, όμως, αυτό θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από το Λονδίνο και το Γουάιτ Χαρτ Λέιν, όπου την... περιμένει η Τότεναμ.
Οι κόκκινοι διάβολοι βρίσκονται στην 1η θέση με οκτώ βαθμούς περισσότερους από την προσεχή αντίπαλό τους και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ξέρει ότι τους περιμένει ένα δύσκολο τεστ. "Είναι μεγάλη η πρόκληση για εμάς, ένα δυνατό τεστ, έτσι το βλέπω", δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός. Ρούνεϊ και Βίντιτς συμπεριλήφθηκαν ξανά στην αποστολή.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η δίψα για την νίκη είναι μεγάλη, καθώς έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία τους νίκη επί της Γιουνάιτεντ, η οποία ήταν με 3-1 στην σεζόν 2000-01.
"Δεν πιστεύω ότι έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα, αλλά συνεχίζουν να παίρνουν νίκες. Δεν έχουν ηττηθεί, κάτι που είναι πολύ σπουδαίο και είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μείνουν αήττητοι σε όλο το πρωτάθλημα", ήταν τα λόγια του Χάρι Ρέντναπ, που θα έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Μπέιλ.
Επιστροφή στις νίκες
Μετά την ήττα-έκπληξη με 0-1 από την Γουλβς και ύστερα από μία σειρά διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων, η Τσέλσι θέλει να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενη την Μπλάκμπερν. Οι μπλε βρίσκονται στο -11 από την κορυφή  και στην 5η θέση, ενώ η Μπλάκμπερν είναι 10η με 28 βαθμούς. Το θετικό για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι ότι οι φιλοξενούμενοι μετρούν εφτά εκτός έδρας ήττες σε έντεκα ματς.
Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η 3η της βαθμολογίας, Αρσεναλ, που φιλοξενείται από την ουραγό Γουέστ Χαμ. Ο Αρσέν Βενγκέρ υπολογίζει και πάλι στους Φαν Πέρσι και Νασρί, όχι όμως και στον Φαμπιάνσκι που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και την θέση του κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να πάρει ο Στζέσνι. Ντεμπούτο με την φανέλα των σφυριών αναμένεται να κάνει το νέο απόκτημα της ομάδας, Γουέιν Μπριτζ.
Με τον νεοαποκτηθέντα Εντίν Ντζέκο αναμένεται να παραταχθεί απέναντι στην Γουλβς η Μάντσεστερ Σίτι, που μετά το 0-0 με την Αρσεναλ, θέλει να πάρει το τρίποντο για να μην απομακρυνθεί από την συμπολίτισσα και πρωτοπόρο, Γιουνάιτεντ. Οι λύκοι όμως έχουν και την ψυχή.

http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου