Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτο: Έκρηξη με νεκρούς στο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας


Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, το πλέον πολυσύχναστο από τα τρία αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 31 νεκρούς και 120 τραυματίες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό της ρωσικής κυβέρνησης που ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας βασιζόμενο σε πηγές από τα νοσοκομεία όπου έχουν γίνει διακομιδές. Μάλιστα, από αυτούς οι 20 αναφέρονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι μεγάλη ενώ στο σημείο καταφθάνουν δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η πράξη αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες,  καμικάζι ανατινάχθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων και συγκεκριμένα στον χώρο παραλαβής των αποσκευών.

Καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει για την εθνικότητα των θυμάτων, ωστόσο επειδή πρόκειται για διεθνές αεροδρόμιο, ουδείς αποκλείει να υπάρχουν και ξένοι πολίτες ανάμεσά τους.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτηση που έκανε στο... twitter,  καταδίκασε το γεγονός και κατηγορηματικά τόνισε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Κομφούζιο επικρατεί την ίδια ώρα σε όλα τα αεροδρόμια της Ρωσίας, όπου έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα  εκατοντάδες πτήσεις από και προς την Μόσχα ακυρώνονται. Παράλληλα, κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές δυνάμεις, που φοβούνται νέα επίθεση και για το λόγο αυτό έχουν αντείνει τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό και άλλα σημεία όπου συχνάζει πολύς κόσμος. 

Πρόκειται για την δεύτερη πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα την τελευταία επταετία, από τα γεγονότα του 2004 (την ομηρία στο Θέατρο της Μόσχας που είχαν κάνει τσετσένοι αυτονομιστές με τους δεκάδες νεκρούς αλλά και την ανατίναξη αεροπλάνου με 90 επιβαίνοντες από επίσης τσετσένους, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στο Ντομοντέντοβο, το αεροδρόμιο δηλαδή που χτυπήθηκε και τώρα). Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο του 2010 επίθεση αυτοκτονίες από δύο γυναίκες καμικάζι από το Ταγκεστάν στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας, η οποία είχε αφήσει 31 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.


Συνεχής ενημέρωση από το star.gr
http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου