Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΟΕ βράβευσε τους κορυφαίους Νέους

Παρουσία πολλών επισήμων από το χώρο της πολιτικής και του αθλητισμού η ΕΟΕ βράβευσε στα γραφεία της τη νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα τους αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων οι οποίοι έγιναν στη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα τιμήθηκαν οι χορηγοί-υποστηρικτές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ έγινε και η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Στην ειδική τελετή βραβεύτηκαν ο αθλητής του στίβου (επί κοντώ) Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (3η θέση) οι κωπηλάτες Μιχάλης Ναστόπουλoς-Απόστολος Λαμπρίδης (2η θέση), η αθλήτρια της τοξοβολίας Ζωή Παρασκευοπούλου (2η θέση), οι αθλήτριες της κωπηλασίας Ελένη Διαμαντή και Λυδία Νταλαμάγκα (3η θέση), και τα μέλη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Λάμπρος Βλάχος, Σπύρος Παναγιωταράς, Θοδωρής Τσιλούλης και Μανώλης Τσελεντάκης (3η θέση) μαζί με τους προπονητές τους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με το σύνολο των μελών της Ολομέλειας της Ολυμπαικής Επιτροπής, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης, Βουλευτές, πρώην υπουργοί, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο πρόεδρος του ΣΕΟ Γιώργος Σιγάλας, ο γνωστός φίλος του στίβου και για πολλά χρόνια αθλητικός παράγοντας, Γιώργος Βαρδινογιάννης, πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών και συλλόγων και πολλοί άλλοι.
"Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για μας γιατί περιέχει ένα διπλό συμβολικό μήνυμα ου θέλουμε να στείλουμε σε κάθε κατεύθυνση. Με την ευκαιρία κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΟΕ, θα βραβεύσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγωνες Νέων τον περασμένο Αύγουστο. Παράλληλα θα τιμήσουμε και τους χορηγούς της ΕΟΕ που και αυτοί μας τίμησαν τη χρονιά που πέρασε και εξακολουθούν να μας εμπιστεύονται», είπε ο κ Καπράλος και συνέχισε:
"Το καλοκαίρι λοιπόν, 18 αθλητές και 10 αθλήτριες αποτέλεσαν την ελληνική αποστολή σε μια νέα διοργάνωση της ΔΟΕ. Μέσα σε δύσκολες εποχές που τα προβλήματα περισσεύουν για όλους, τα παιδιά αυτά μας έκαναν υπερήφανους, τόσο για την επιτυχημένη αγωνιστική τους παρουσία, όσο και την άψογη συμπεριφορά τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Γι΄ αυτό σήμερα τους καλέσαμε εδώ για να τους απευθύνουμε, όπως και στις οικογένειές και στους προπονητές τους, ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά και να δείξουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι η απάντηση στα αδιέξοδα της εποχής, είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε κοινωνικά. Τα παιδιά αυτά αποτελούν τους καλύτερους Πρέσβεις της Ελλάδας στο εξωτερικό".
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΟΕ έκανε αναφορά στα προβλήματα των αθλητών κυρίως ενόψει της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το «Λονδίνο 2012», για το γεγονός ότι δεν δόθηκαν χρήματα για το σκοπό αυτό από την Πολιτεία μέσα στο 2010 και ευχήθηκε να επαναληφθεί από το 2011. Επίσης ζήτησε τη θεσμοθέτηση κινήτρων για τους αθλητές. "Κίνητρα σωστά χωρίς υπερβολές", όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε επίσης να βοηθηθούν οι αθλητές και στη χορήγηση αδειών για προπονήσεις, στους εργαζόμενους αθλητές.
"Δεν ζητάμε αργόσχολους δημοσίους υπαλλήλους. Απαιτούμε όμως, σεβασμό και αγάπη στους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, που διεκδικούν πρόκριση και μετάλλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες", τόνισε ο κ Καπράλος, ο οποίος στη συνέχεια έκανε μίνι αναφορά στα πεπραγμένα της ΕΟΕ μέσα στο 2010 και κυρίως στο άνοιγμα του Καλλιμάρμαρου στους πολίτες και στους ξένους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων που πέρασε τις πύλες του, έφθασε τους 60.000.
Η είδηση που βγήκε από τις εν συνεχεία ομιλίες, τόσο του κ. Αηδόνη όσο και του κ. Μπιτσαξή, είναι ότι τάσσονται υπέρ των αθλητικών κινήτρων αλλά και της καταβολής χρημάτων από την Πολιτεία για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών/τριών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=83978&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sportline+%28Sport.gr+-+Breaking+News%29#ixzz1ApqByHUZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου