Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Δώσαμε την ψυχή μας»

Αν και τραυματίας ο Δημήτρης Τζούριτς με τριάντα τρεις συνολικά πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό στη μεγάλη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου δηλώνοντας, «ήμασταν ομάδα, γι’ αυτό κερδίσαμε».


Ο νεαρός διαγώνιος με νέο ρεκόρ πόντων στο πρωτάθλημα αναφέρθηκε στο «διπλό» των πρωταθλητών Ελλάδας μέσα στη Γλυφάδα εξηγώντας: «Αξίζουν σε όλα τα παιδιά συγχαρητήρια. Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε δείξαμε ότι έχουμε πολλά ψυχικά αποθέματα. Ο Φιλίποφ "τράβηξε" πολύ, ενώ όλα τα παιδιά έδειξαν τεράστια διάθεση. Ήμασταν ομάδα και γι’ αυτό τον λόγο πήραμε αυτή τη σπουδαία νίκη», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Στρέφουμε την προσοχή μας στα παιχνίδια με Πανελλήνιο και ΠΑΟΚ, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Τα προβλήματά μας πρέπει να λυθούν».

«Κατάθεση ψυχής»

Στα τεράστια ψυχικά αποθέματα της ομάδας αναφέρθηκε και ο αρχηγός Ανδρέας Ανδρεάδης. «Είναι μια νίκη που μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Μην ξεχνάμε πως πολλά από τα παιδιά είναι από 17-21 ετών. Είχαμε τα προβλήματα και με τη φυγή του Ζέκοφ και με τον τραυματισμό του Ρολάντο (Ντεσπέιν), όμως τα ξεπεράσαμε και ήρθε η νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να πω συγχαρητήρια και στην ομάδα του Παναθηναϊκού, αφού και αυτοί αγωνίζονται με πολλά προβλήματα. Κάθε αγωνιστική καταθέτουμε την ψυχή μας. Ελπίζω να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα το συντομότερο, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη γιατί με αυτή μένουμε στην τετράδα. Αν στο τέλος μέναμε εκτός, δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αν πάρουμε την νίκη και κόντρα στον Πανελλήνιο, μπορούμε να βρεθούμε ακόμη και δεύτεροι. Όπως είπα, είναι μια νίκη που μας επιτρέπει να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον».

Αναφορικά με τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του ο Ανδρεάδης σχολίασε: «Είναι μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια! Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού είμαστε αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με αρκετούς από αυτούς είμαι ακόμη φίλος. Η ζωή συνεχίζεται όμως».

«Τον καλύτερο εαυτό μας»

Στην πρώτη εμφάνισή του κόντρα στην παλιά του ομάδα, ο Ντίμα Φιλίποφ αναδείχθηκε νικητής, αν και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα και η πίεση μεγάλη. Ο νεαρός όμως είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος. «Για εμένα ήταν δύσκολο το παιχνίδι και από ψυχολογικής πλευράς. Τα προβλήματα μας πείσμωσαν και φτάσαμε σ’ αυτή την σπουδαία νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Όλοι οι συμπαίκτες μου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Δημήτρης αν και πονούσε και χρειάστηκε να παίξουμε πέντε σετ, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, όπως και ο Φράγκος. Πήγαμε με πολύ πάθος. Πιέσαμε αρκετά στο σερβίς. Τη νίκη τη αφιερώνω στην οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά.



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου