Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Νηστικό αρκούδι, δεν χορεύει»

Κατήφεια και απογοήτευση κυριαρχεί στον ελληνικό αθλητισμό, με αφορμή τα κακά... μαντάτα για τη μείωση των επιχορηγήσεων. «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά» σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.


Τα αγωνίσματα του υγρού στίβου είναι από εκείνα που τα τελευταία χρόνια ανεβάζουν ψηλά τα γαλανόλευκα χρώματα. Με δεδομένο μάλιστα ότι το 2011 είναι προολυμπιακή χρονιά, οι απαιτήσεις θα ήταν μεγαλύτερες και ο πήχης ακόμη πιο ψηλά, εν όψει του μεγάλου ραντεβού στο Λονδίνο το 2012.

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία καθιστά αμφίβολο το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, που υποχρεώνεται πλέον να πορευτεί με αυτά τα λίγα που έχει και να φέρει επιπλέον επιτυχίες. Επειδή όμως συνήθως ό,τι δίνεις παίρνεις κανείς δεν μπορεί να κάνει θετικές σκέψεις.

«Το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αν και προολυμπιακή. Τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού, είναι περιορισμένα. Αυτό δεν μας επιτρέπει να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και να φέρουμε εις πέρας το πρόγραμμά μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας.

Και συμπλήρωσε: «Θα αναγκαστούμε να κόψουμε πράγματα και να περιορίσουμε τις προετοιμασίες και τις δραστηριότητες των Εθνικών μας ομάδων, για να αντεπεξέλθουμε. Αυτό συνεπάγεται ύφεση και, όταν υπάρχει ύφεση, έρχονται και τα ανάλογα αποτελέσματα. Το 2011 υπάρχουν πολλές και σημαντικές διοργανώσεις, στις οποίες θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Όταν όμως μας αναγκάζουν να κόψουμε και να περιορίσουμε, θα υποστούμε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε πως αυτή η Ομοσπονδία το 2010 είχε ποιοτικά και ποσοτικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Όπως όμως λέει η παροιμία, "νηστικό αρκούδι δεν χορεύει"».

«Γυμνοί» οι κολυμβητές

Ενδεικτικό του θολού τοπίου που επικρατεί είναι το παράδειγμα των Ελλήνων κολυμβητών που θα αγωνιστούν σε λίγες μέρες στο διεθνές μίτινγκ του Λουξεμβούργου, χωρίς να έχουν κάνει μια αξιόλογη προετοιμασία, αφού δεν υπάρχουν κατάλληλα κολυμβητήρια.

«Ξεκινάμε τη διαδικασία επίτευξης των ορίων. Τα όρια θα πρέπει να είναι δύσκολα, αλλά ο βαθμός δυσκολίας τους δεν συμβαδίζει με τις συνθήκες επίτευξής τους. Δυστυχώς, τα προβλήματα με τα κολυμβητήρια δεν δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες. Όταν δεν μπορούμε να κολυμπάμε στα καλύτερα κολυμβητήρια, δεν δημιουργούνται και οι κατάλληλες συνθήκες για τον αθλητή», σχολίασε ο συνεργαζόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάρκος Μανταλούφας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Επιπλέον, στην Ελλάδα δεν έχουμε υψηλό συναγωνισμό και τα μίτινγκ του εξωτερικού είναι απαραίτητα. Το μίτινγκ στο Λουξεμβούργο θα έχει συναγωνισμό, καθώς υπάρχουν συμμετοχές από 22 χώρες».



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου