Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

«Έκλεισαν» θέση για Παρίσι

Από Κατερίνα Παλαιάκη 
Θετικότατα ήταν τα πρώτα δείγματα των Ελλήνων πρωταθλητών στην πρώτη εφετινή ημερίδα κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών που διεξήχθη στην Παιανία. Σφραγίστηκαν τα πρώτα έξι «εισιτήρια» για το Ευρωπαϊκό του Παρισιού.
Με τη συμμετοχή κάποιων εκ των κορυφαίων αθλητών μας άνοιξε και επίσημα η αγωνιστική περίοδος του κλειστού στίβου, με την πρώτη ημερίδα του ΣΕΓΑΣ. Στο κλειστό της Παιανία σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, ενώ έγιναν γνωστοί και οι κάτοχοι των πρώτων εισιτηρίων για τη Γαλλία, όπου το τριήμερο 4 με 6 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η πρώτη, χρονικά, που έπιασε το όριο, ήταν η Ελένη-Μαρία Καφούρου της ΑΕΚ στο μήκος με 6.40μ, ενώ λίγο αργότερα αγωνίστηκε και στα 60μ (κέρδισε με 7.78), ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στο τριπλούν. 

Πρώτος με όριο και ρεκόρ ο Μπανιώτης

Στο ύψος, ο Κώστας Μπανιώτης έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατασταση. Ο αθλητής της Ολυμπιάδα Κομοτηνής πέρασε τα 2.30μ στο ύψος που είναι η 2η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας μετά τα 2.35μ του Λάμπρου Παπακώστα, από το 1995 στη Βαρκελώνη. Επίσης είναι και η 2η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, μετά τα 2.32μ του Ρώσου Σούστοφ. 

Δυναμικά και ο Τσάτουμας

Θέση για το Ευρωπαϊκό έκλεισε από νωρίς και ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγωνιστική περίοδο. Ο Μεσσήνιος άλτης έδειξε ότι έχει αφήσει πίσω τα προβλήματα τραυματισμού που τον άφησαν εκτός αγώνων πέρυσι και με άλμα στα 8.10μ πήρε την πρωτιά στο αγώνισμα, σημειώνοντας παράλληλα τη 2η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο και στην Ευρώπη.

«Ήμουν καλά γι’ αυτό και δοκίμασα 4 άλματα (7.92μ, 8.09, 8.08μ, 8.10μ). Τώρα θέλω να δοκιμάσω στο εξωτερικό, απ’ όπου περιμένω κάποιες απαντήσεις για να συμμετάσχω. Ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα που μπορούσα να κάνω και στόχος μου είναι στον κλειστό ακόμη ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά αυτό στο Μπέρμιγχαμ το 2007», τόνισε ο Τσάτουμας, ο οποίος στις 5 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Στουτγκάρδης.

Μέσα και ο Φιλιππίδης

Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Κώστας Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ, εξασφαλίζοντας με το… καλημέρα την πρόκριση για τη διοργάνωση στην Πόλη του Φωτός. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επίδοση στα 5.62μ, που είναι και η 6η καλύτερη φέτος στον κόσμο. Στη συνέχεια δοκίμασε στα 5.72μ, στην προσπάθειά του να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης με 16.71μ πήρε το πέμπτο εισιτήριο, τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον Ρουμάνο άλτη, Μαριάν Οπρέα, ο οποίος προπονείται στην χώρα μας υπό τις οδηγίες του Γιώργου Πομάσκι, κερδίζοντας το αγώνισμα με άλμα στα 17.20μ. 

Το τελευταίο όριο-εισιτήριο ήρθε από την Ελένη Φιλάνδρα στα 800μ. Η έμπειρη πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων κατάφερε χωρίς να έχει τον απαραίτητο συναγωνισμό να πιάσει το όριο για το Παρίσι, αφού τερμάτισε σε 2.03.93.

«Είμαι ευχαριστημένη που έκανα το όριο για το Ευρωπαϊκό, αλλά δυσαρεστημένη γιατί δεν έκανα πανελλήνιο ρεκόρ. Θέλω να ευχαριστήσω το διευθυντή της υπηρεσίας μου κ. Ζημαράκη για τις διευκολύνσεις που μου παρέχει στην προετοιμασία μου», είπε η Φιλάνδρα μετά τον αγώνα της.

Στα άλλα αγωνίσματα της ημέρας, η Τόνια Στεργίου έκανε 1.85μ στο ύψος και αν και δοκίμασε στη συνέχεια στο 1.90μ δεν τα κατάφερε. Έτσι θα προσπαθήσει και πάλι την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα έχουμε ακόμη μία Ημερίδα στην Παιανία. Στο επί κοντώ η Αφροδίτη Σκαφίδα υπερέβη τα 4.10μ.



περισσοτερα http://www.gazzetta.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου