Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Με… face control αποφασίστηκαν οι υποψήφιοι για τη Eurovision

Από εγκρίσεις εκπομπών και ποδοσφαιρικών αγώνων μέχρι ενημέρωση για τη Eurovision ασχολήθηκε το ΔΣ της ΕΡΤ στην τελευταία συνεδρίασή του.



Το τι… ενημέρωση υπήρξε βέβαια για το φεστιβάλ τραγουδιού, ουδείς μπορεί να καταλάβει! Μπορεί να είδαν ξανά τις… φωτογραφίες των υποψηφίων αφού μέσω αυτών έκριναν το ποιοι θα είναι υποψήφιοι… για να είναι υποψήφιοι. 

Γιατί μπορεί πριν από λίγες μέρες η κρατική τηλεόραση να ανακοίνωσε τα ονόματα τραγουδιστών και γκρουπς αλλά με υποσημείωσή της υπενθυμίζει ότι "η ΕΡΤ αποδέχτηκε τη συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών και συγκροτημάτων υπό την αίρεση ότι το τραγούδι με το οποίο προτίθενται να διαγωνιστούν θα είναι αποδεκτό από την ΕΡΤ". 

Το πώς έκριναν και αποδέχτηκαν τις υποψηφιότητες αποδεικνύει για ακόμα μία φορά το πόσο… προσεχτικά προγραμματίζονται στην κρατική τηλεόραση. Γιατί, αν κι είναι δύσκολο να συμβεί, σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν και τα έξι τραγούδια δεν είναι αποδεκτά από την ΕΡΤ. Βέβαια, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι αυτό ακριβώς έχει συμβεί και σε προηγούμενες διοργανώσεις αλλά είναι η πρώτη φορά που τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ, φοβούμενη ίσως (;) τα τραγούδια των υποψηφίων!

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στην ΕΡΤ έφτασαν τα ονόματα 12 υποψηφίων και από τους οποίους τελικά επέλεξαν τους έξη που γνωρίζουμε. Ανάμεσα στους έξη που δεν ανακοινώθηκαν είναι ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης και ο ράπερ Bo, που συμμετείχε και στο «Just the two of us».

Προς το παρόν οι έξη ανακοινωθέντες υποψήφιοι ετοιμάζουν τα τραγούδια τους και μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να τα έχουν καταθέσει στην ΕΡΤ για να δουν αν θα πάρουν την έγκριση για την επόμενη φάση, αυτή του προημιτελικού. Σκεφτείτε τι… παρατράγουδα έχουμε να ακούσουμε αν η κρατική τηλεόραση απορρίψει κάποιον από αυτούς ως μη «αποδεκτό»!

Γρηγόρης Μελάς

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=59925&catid=12#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου