Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

NASA: το 2010 η πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ...

Σύμφωνα με τους κλιματολόγους της National Aeronautics and Space Administration’s (NASA) και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου για Διαστημικές Σπουδές Goddard (Institute for Space Studies (GISS), στη Νέα Υόρκη.

Η NASA λέει πως με δεδομένα από 1,000 κλιματικούς σταθμούς για το 2010 συνολικά αυτή είναι – σε… ισοπαλία με το 2005 – η πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί τουλάχιστον με βάση τον γνωστό κλιματολόγο James Hansen, συμβουλάτορα του Al Gore για το κλίμα – είχε πει πως οι εταιρίες πετρελαίου έκαναν “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.”
Όπως δηλώνει ο Hansen στην αναφορά του “αν συνεχίσει η τάση για θέρμανση και αν τα αέρια του θερμοκηπίου αυξηθούν το the 2010 το ρεκόρ σύντομα θα καταρριφθεί.

Από την άλλη παραμένει η αβεβαιότητα αφού τα δεδομένα της NASA είναι από 1000 μετεωρολογικούς σταθμούς, παρατηρήσεις από δορυφόρους και αισθητήρες στην επιφάνεια της επιφάνειας όπως και τους σταθμούς της Ανταρκτικής.
Αλλά η NASA πρέπει να διαλέξει πως να επεξεργαστεί τα δεδομένα όταν υπάρχουν αντικρουόμενες μετρήσεις. Στο παρελθόν σταθμοί βάσης έχουν δείξει ανώμαλη θέρμανση σε επιλεγμένες περιοχές (όπως τη Ρωσία), αλλά η NASA διάλεξε να απορρίψει ή να μειώσει τη στατιστική σημασία των ενδείξεων των δορυφόρων που έδειξαν πιο ψυχρές θερμοκρασίες.
Αν τα δεδομένα NASA βγουν αληθινά η μέση θερμοκρασία για το 2010 ήταν 1.34 βαθμούς Fahrenheit πιο θερμούς από τη μέση θερμοκρασία στην περίοδο 1951 με 1980.
Σε κάθε περίπτωση πάντως τον πλανήτη γη ΔΕΝ τον σώσαμε οπότε μην αναθαρρείτε…

http://www.gadgetfreak.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/nasa-2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου