Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Από τον Κοσμίδη και τον Μάρα, μέχρι τον Γιαννιώτη και τη Βλάσιτς (vids)



Τα πέντε σημαντικότερα γεγονότα στα υπόλοιπα αθλήματα της χρονιάς που έφυγε.



**Η ενόργανη γυμναστική ήταν ένα από τα αθλήματα που μας έβγαλε ασπροπρόσωπους το 2010. Ο Λευτέρης Κοσμίδης αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο έδαφος, δευτεραθλητής Ευρώπης ενώ τερμάτισε και στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο συγκεκριμένο πάντα όργανο. Ο Βλάσης Μάρας πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μονόζυγο, φτάνοντας τον αριθμό-ρεκόρ των πέντε τίτλων και ο Βασίλης Τσολακίδης πήρε το ασημένιο στο δίζυγο στην ίδια διοργάνωση.


**Στον στίβο, ο Ντέιβιντ Ρουντίσα και η Μπλάνκα Βλάσιτς είχαν την τιμητική τους. Ο πρώτος έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 800μ. και η δεύτερη έκανε μέσα στη χρονιά την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο ύψος, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στο Παγκόσμιο κλειστού όσο και στο Ευρωπαϊκό ανοικτού. Αμφότεροι αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς.
**Στην ποδηλασία, η γεύση που αφήνει το 2010 μόνο καλή δεν είναι. Το μεγάλο της αστέρι, ο Αλμπέρτο Κονταδόρ λίγες εβδομάδες αφότου νίκησε για τρίτη φορά στο Γύρο Γαλλίας, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Το σοκ που προκάλεσε η είδηση ήταν τεράστιο και συντάραξε συθέμελα το άθλημα, που μαστίζεται από το ντόπινγκ. Ο Ισπανός υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι για όλα φταίει μολυσμένο κρέας που έφαγε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό και όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
**Πολλές επιτυχίες μας χάρισε και η κωπηλασία. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Γιάννη Τσίλη, Στέργιο Παπαχρήστο, Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα κατέκτησε το ασημένιο, η δίκωπος άνευ με τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα πήρε το χάλκινο ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τις Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι Τσιάβου, Γιαζιτζίδου διατήρησαν τα σκήπτρα τους ενώ πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχτηκαν και οι Χρήστου, Τζιάλλας. Οι Τσίλης, Παπαχρήστος και τα αδέρφια Γκουντούλα πήραν το ασημένιο.
**Αξιοσημείωτες και οι διακρίσεις στην κολύμβηση, με την Ελλάδα να κατακτά τέσσερα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο ομαδικό στα 5χλμ. ανοικτής θαλάσσης οι Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλι Αραούζου και Αντώνης Φωκαΐδης πήραν το χρυσό ενώ στο ίδιο αγώνισμα αλλά σε ατομικό επίπεδο, ο Γιαννιώτης κατέκτησε το χάλκινο, η Αραούζου το ασημένιο και η Μαριάννα Λυμπερτά το χάλκινο. Τον κύκλο των επιτυχιών στη διοργάνωση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Επιστρέφοντας από τον διετή αποκλεισμό του λόγω ντόπινγκ, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 200μ. πεταλούδα.


http://www.contra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου