Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

1ο Εθνικό Βραβείο στο δικτυακό τόπο www.imeakia.gr στο διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά» από Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:29 μ.μ.

Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr, ο οποίος απευθύνεται στους μικρούς φίλους του ΙΜΕάκια club, αλλά και σε όλα τα παιδιά 4-12 ετών, ακολουθεί τη λογική της δικτυακής πύλης (portal). Με ξεναγούς δέκα ήρωες-καρτούν, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν άπειρες δυνατότητες γνώσης και ψυχαγωγίας: μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων, δράσης και λογικής, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με κληρώσεις πλούσια δώρα. Η πύλη λειτουργεί επίσης και ως ένας χώρος πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΜΕ, αλλά και επικοινωνίας, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παιδιών.
    Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού διακρίθηκε με το 1ο Εθνικό Βραβείο στο διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά», που διοργανώνεται, από κοινού, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (www.safeinternet.org) και το Πρόγραμμα-Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/safeinternet/).

Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διοργανώνεται στην Ελλάδα από τη Δράση Ενημέρωσης www.saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στόχος του είναι να προβάλει ποιοτικό περιεχόμενο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, το οποίο ήδη υπάρχει online, αλλά και να ενθαρρύνει την παραγωγή αντίστοιχου περιεχομένου, επωφελούς για τα παιδιά, που θα τα ενημερώσει, θα καλλιεργήσει τη φαντασία τους και θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες.
Η απονομή του βραβείου έγινε σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ ο νικητής του εθνικού διαγωνισμού θα διαγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

http://www.facebook.com/note.php?note_id=501259371273&id=84440261331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου