Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σε ετοιμότητα 3 C-130 για τους έλληνες της Λιβύης - Εφτασαν τα 2 πρώτα ελληνικά πλοία - Θα μεταφέρουν Κινέζους στην Κρήτη

Σε ετοιμότητα παραμένουν όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών 3 C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων απο τη Λιβύη. Το μόνο που περιμένουν οι Ελληνικές αρχές είναι να τους δοθεί άδεια προσγείωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝewsΙt, τα δύο αεροσκάφη θα έχουν προορισμό την Τρίπολη ενώ το τρίτο την πόλη Ζέπχρα όπου υπάρχουν αρκετοί Ελληνες που εργάζονται στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, νωρίτερα εφτασαν στο λιμάνι της Βεγγάζης τα δύο πρώτα ελληνικα πλοία που θα μεταφέρουν τους χιλιάδες Κινέζους υπηκόοους που φεύγουν απο τη Λιβύη με προορισμό την Κρήτη. Τα πλοία που έφτασαν είναι το Ηellenic Spirit και το Οlympic Champion τα οποία είχαν αναχωρήσει χθες στις 7.00 το απόγευμα από το λιμάνι της Πάτρας.

Θυμίζουμε πως με απόφαση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και ακτοπλοϊκές εταιρίες, έφυγαν 7 πλοία έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά των Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο NEWSIT ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από την περασμένη Κυριακή "αυτό που έγινε μόλις μου έθεσαν το θέμα οι αρχές της Κίνας για την παροχή βοήθειας από την Ελλάδα στη μεταφορά των Κινέζων υπηκόων απο τη Λιβύη στη χώρα μας, ήταν να συντονίσω ενέργειες από το υπουργείο και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και βάλαμε 7 πλοία που πήγαν στην Λιβύη για να μεταφέρουν τους Κινέζους υπηκόους.

Ενδεχομένως τώρα που μιλάμε να έχει φύγει και όγδοο πλοίο. Σήμερα είχα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κινας ο οποίος με ευχαρίστησε και βεβαίως μέσω εμού ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και όλο τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες αυτές. Ήδη έφυγαν από την Κίνα για την Ελλάδα με διαδικασίες εξπρές 27 υπάλληλοι του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών και ταξιδεύουν τώρα αεροπορικώς ώστε να βοηθήσουν στον συντονισμό και στη μεταφορά πια απο την Ελλάδα στην Κίνα των υπηκόων τους".


Τα πλοία που αναχώρησαν είναι το Hellenic spirit που έφυγε απο την Πάτρα χθες στις 18:52. Από την Πάτρα έφυγε λίγα λεπτά αργότερα και το πλοίο Οlympic champion στις 19:00.

Από τον Πειραιά αναχώρησε το Ελ.Βενιζέλος στις 2:59 τα ξημερώματα και από το λιμάνι του Βόλου το Εξπρές Σαντορίνη στις 4:25 ταξημερώματα. 



newsit
http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου