Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου: Ανοίγουν τα ολυμπιακά ακίνητα για τους πολίτες


Στους πολίτες θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα ολυμπιακά ακίνητα, υποσχέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας, η οποία χρησιμοποιεί το ολυμπιακό γυμναστήριο στο Φάληρο για τις πρόβες της.

«Έτσι το θέλουμε γενικά το δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συνόδευσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Με αφορμή την περίπτωση της συγκεκριμένης θεατρικής ομάδας, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι «ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο» και υπογράμμισε ότι «είναι τραγικό που αυτοί οι χώροι ήταν κλειστοί τόσο καιρό για τους πολίτες».

Ως παράδειγμα χώρων ολυμπιακών ακινήτων που παρέμεναν αναξιοποίητοι για χρόνια, ο υπουργός αναφέρθηκε στο κωπηλατοδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δίνουμε δύο εκατ. ευρώ για τη φύλαξή του, για να είναι κλειστό» και τόνισε ότι «αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν».
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι έχουμε πολλούς σημαντικούς χώρους, όμορφους και σε ωραίες περιοχές, οι οποίοι συμβολίζουν και μια καλή περίοδο για τη χώρα, εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ομάδα «X-ACT», έχει παραχωρηθεί μία αίθουσα στο γυμναστήριο του Τάε κβο ντο στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην
Τέχνη», Εκεί, οι ηθοποιοί πραγματοποιούν τις πρόβες τους εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν. 
Συνομιλώντας με τους ηθοποιούς για τα προβλήματα του χώρου τους, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία και πρόσθεσε πως «σε περιόδους δύσκολες και κρίσης, υπάρχει η ανάγκη για το θέατρο. Η τέχνη μπορεί να φέρει και αλλαγές».
Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί πολλά σχολεία και πανεπιστήμια και στο εξωτερικό, σε μερικά από τα οποία θεωρείται τιμή να ανήκει κάποιος στη θεατρική ομάδα.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Πολιτισμού παρακολούθησαν την πρόβα της θεατρικής ομάδας.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου