Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Συνέχεια επί ελληνικού εδάφους

Στην περιπέτεια που είχαν στην Κούβα αναφέρθηκαν ο Κώστας Δουβαλίδης και η Σοφία Υφαντίδου, που πραγματοποίησαν μέρος της προετοιμασίας τους στην Αβάνα εν όψει των διοργανώσεων του καλοκαιριού.
Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές μας έμειναν περίπου ένα μήνα σε προπονητικό κέντρο της IAAF στην κουβανική πρωτεύουσα, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες, αφού οι προπονήσεις τους γίνονταν από κοινού με τους αστέρες της χώρας, ενώ μαζί τους ήταν και η νεαρή πρωταθλήτρια στα υψηλά εμπόδια, Ελισάβετ Πεσιρίδου.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Κερδίσαμε πολλά πράγματα. Βγήκε πολλή δουλειά και είμαστε ευχαριστημένοι. Βοήθησαν σε αυτό και οι καλές καιρικές συνθήκες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι όλοι οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της Κούβας μαζεύονται στο ίδιο προπονητικό κέντρο και γυμνάζονται μαζί», δήλωσε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος μετείχε σε αγώνα στο στάδιο Παναμερικάνο στα 100 μέτρα, τερματίζοντας πρώτος στον τελικό σε 10.87.

Και συμπλήρωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από την προετοιμασία και από σήμερα συνεχίζω στη Δράμα τις προπονήσεις μου με στόχο τους αγώνες του καλοκαιριού στον ανοιχτό».

Από την πλευρά της η Σοφία Υφαντίδου, η οποία αγωνίστηκε με τη σειρά της στον ακοντισμό στο ίδιο μίτινγκ, σημείωσε: «Βγήκε πολλή προπόνηση και ήταν μεγάλη η εμπειρία που αποκομίσαμε. Είχε πολλή ζέστη, καθημερινά 30 με 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ κάποιες φορές έφθανε και τους 35 βαθμούς. Παρ' όλα αυτά πήγε πολύ καλά και ήμουν σε καλή κατάσταση. Γι' αυτό και αγωνίστηκα στον ακοντισμό. Αν υπήρχαν στο πρόγραμμα και εμπόδια, θα αγωνιζόμουν και εκεί. Τώρα επέστρεψα στη Βέροια, θα ξεκουραστώ λίγες ημέρες και μετά θα μπω και πάλι στις προπονήσεις, με πρώτο αγώνα το διεθνές μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων στο Ντεσενζάνο της Ιταλίας στις 7 και 8 Μαΐου».



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου