Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα η Ρεάλ, «διπλό» πρόκρισης η Τσέλσι

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να έμεινε για έβδομο παιχνίδι χωρίς νίκη κόντρα στη Λιόν, τον κακό της δαίμονα στην Ευρώπη, όμως πήρε προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς του «Μπερναμπέου» σε 15 βράδια, μετά το 1-1 στο «Ζερλάν». Ξεκάθαρο φαβορί η Τσέλσι, που πέρασε άνετα με 2-0 από το «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης

Ρεάλ και Λιόν άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς. Οι "μερένχες" κατάφεραν στο πρώτο μέρος να μην δεχθούν γκολ από μία ανώτερη Λιόν και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκείνοι που το κυνηγούσαν και το άξιζαν περισσότερο. Ωστόσο, ο Αντεμπαγιόρ καθυστερούσε πολύ το παιχνίδι και ο Μουρίνιο τον έβγαλε για να περάσει στη θέση του τον πιο γρήγορο Μπενζεμά. Ο Γάλλος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα "εκτέλεσε" την παλιά του ομάδα, χειροκροτήθηκε και έστειλε ξανά μήνυμα στον Πορτογάλο που δεν πιστεύει στο ταλέντο του.

Ωστόσο, ένα από τα πάντα επικίνδυνα φάουλ του Γκουρκιούφ οδήγησε στην ισοφάριση, με κοντινή προβολή του μοιραίου μέχρι εκείνη τη στιγμή Γκομίς. Η Λιόν παραμένει αήττητη στα παιχνίδια της κόντρα στη Ρεάλ, αλλά θα χρειαστεί κάτι περισσότερο για να κάνει ό,τι και πέρσι, να αποκλείσει δηλαδή τους Μαδριλένους στο σπίτι τους. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας έχει έξι συνεχόμενους αποκλεισμούς στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τη ρεβάνς του Λονδίνου η Τσέλσι. Χωρίς καν να πατήσει γκάζι, η ομάδα του Αντσελότι νίκησε 2-0 την Κοπεγχάγη στη Δανία, με δύο προσωπικά γκολ του Νικολά Ανελκά, ο οποίος από τη στιγμή που έφτασε στην ομάδα ο Τόρες δείχνει αναγεννημένος, ίσως ανησυχώντας ότι θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τρίτη 15/2 (ρεβάνς στις 9 Μαρτίου)

Μίλαν - Τότεναμ 0-1 (80’ Κράουτς)
Βαλένθια - Σάλκε 1-1 (17’ Σολδάδο - 64’ Ραούλ)

Τετάρτη 16/2 (ρεβάνς στις 8 Μαρτίου)

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 2-1 (79' φαν Πέρσι, 83' Αρσάβιν - 26' Βίγια)
Ρόμα - Σαχτάρ 2-3 (28' Περότα, 62' Μενέζ - 29' Ζάντσον, 36' Ντάγκλας Κόστα, 42' Λουίζ Αντριάνο)

Τρίτη  22/2 (ρεβάνς στις 16 Μαρτίου)

Κοπεγχάγη - Τσέλσι 0-2 (17', 54' Ανελκά)
Λιόν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (84' Γκομίς - 66' Μπενζεμά)

Τετάρτη 23/2 (ρεβάνς στις 15 Μαρτίου)

Μαρσέιγ - Μάντσεστερ Γιουν.
Ίντερ - Μπάγερν
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου