Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και βόρεια...
και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ, πιθανώς πρόσκαιρα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει αρχικά νεφώσεις με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά νότιων διευθύνσεων 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ που γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.



http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου