Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Τότε συμπαίκτες τώρα… «αιώνιοι»!


Οι δύο άσοι αγωνίζονταν στην Οσέρ για μια εξαετία και αμφότεροι αποχώρησαν το καλοκαίρι του 2004. Ο Τζιμπρίλ  Σισέ έχοντας πετύχει 70 γκολ σε 128 αγώνες για το γαλλικό πρωτάθλημα συνέχισε την καριέρα του στην Λίβερπουλ. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι γνωστά, με τον Γάλλοαναθρεμένο σταρ  από την Ακτή Ελεφαντοστού να «περιφέρεται» μεταξύ Λίβερπουλ και Μαρσέιγ – κυρίως λόγω τραυματισμών και όχι αξίας – και εν συνεχεία Σάδερλαντ και Παναθηναϊκό.
Ράφικ Τζιμπούρ και Τζιμπρίλ Σισέ κάποτε μοιράζονταν τα ίδια αποδυτήρια, καθώς συνυπήρχαν για έξι χρόνια στην Οσέρ. Σήμερα θα βρεθούν ξανά αντίπαλοι με τον Αλγερινό να έχει το πλεονέκτημα.
Ο Ράφικ Τζιμπούρ εμφανίστηκε στην Οσέρ στα 19 του χρόνια και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, χωρίς όμως να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του,  Γκι Ρου, επομένως το 2004 συνέχισε την καριέρα του στο Βέλγιο για λογαριασμό της Λα Λουβιέρ και εν συνεχεία ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εθνικού Αστέρα, και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ατρόμητο πριν πάει σε Πανιώνιο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Ο 26χρονος Γαλλοαλγερινός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον άλλοτε συμπαίκτη του Σισέ άλλες δύο φορές, με τον Τζιμπούρ να είναι αήττητος. Και στις δύο αναμετρήσεις ο Τζιμπούρ φόραγε κιτρινόμαυρη φανέλα. Η πρώτη ήταν την περασμένη σεζόν (31-1-2010) στο ΟΑΚΑ όπου το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο (1-1) και η δεύτερη  ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2010 όπου με δικό του γκολ ηΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού 1-0 , πάλι στο ΟΑΚΑ.
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου