Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Στην κορυφή ο Κρεάνγκα!

Από Κατερίνα Παλαιάκη
Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη Λιέγη, όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό ΤOP-12 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Έχοντας διαγράψει εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση, ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι είναι από τους κορυφαίους της Γηραιάς Ηπείρου, κατακτώντας για τρίτη διαδοχική χρονιά ένα μετάλλιο στους συγκεκριμένους αγώνες.

Στην ηλικία των 39 ετών ο Κρεάνγκα πανηγύρισε έπειτα από ένα συναρπαστικό τελικό την πρώτη θέση σε διοργάνωση ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας εμβέλειας, επικρατώντας με 4-3 (11-8, 9-11, 12-10, 13-11, 6-11, 3-11, 11-9) του Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, ο οποίος το 2007 στο ίδιο τουρνουά του είχε στερήσει το χρυσό μετάλλιο.

«Πάλεψα σκληρά 15 χρόνια για να πάρω τίτλο στο ΤΟΠ 12, φαίνεται ότι εδώ στη Λιέγη ήταν η δική μου ώρα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό! Έγινε πολύ αμφίρροπος τελικός, κατάφερα να βγάλω καλό παιχνίδι μετά την εντυπωσιακή άνοδο του Σαμσόνοφ στο 5ο και το 6ο σετ και πήρα τη νίκη», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Κρεάνγκα, ο οποίος το 2007 στην Ιταλία ήταν 2ος, ενώ το 1999, πέρσι και πρόπερσι πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής σημείωσε: «Εκτός από την τρομερή ταχύτητα, που είναι το βασικό στοιχείο του, είχε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση σήμερα και απόλυτη εμπιστοσύνη στα χτυπήματά του, κάτι που χρειάζεται σε τέτοιο επίπεδο και ειδικά σε τελικούς. Είχε καθαρό μυαλό και του βγήκε η τακτική. Είναι και για μένα πολύ ξεχωριστή μέρα, αφού το χρυσό μετάλλιο αποτελεί την πιο μεγάλη στιγμή μου ως προπονητής. Είναι υπέροχα τα συναισθήματα κι εύχομαι να έρθουν κι άλλες τέτοιες χαρές».



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου