Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στο έλεος της νεροποντής η Αττική

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας με επίκεντρο το Λεκανοπέδιο και την Ανατολική Αττική. Ακινητοποιημένη είναι από το απόγευμα η Λεωφόρος Ποσειδώνος στα νότια προάστια της Αθήνας, στο ρεύμα ανόδου. Σε δεκάδες ανέρχονται οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια. Προβλήματα και στο ορεινό δίκτυο της Φθιώτιδας από τις χιονοπτώσεις ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου στην περιοχή του Τολού Αργολίδας.

Χιονίζει στην Πάρνηθα

Η τροχαία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας από το Τελεφερίκ και μετά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν έχουν ανοίξει τον δρόμο. Δένδρο που έπεσε στον δρόμο και επί της οδού Περγάμου στη Γλυφάδα προκαλεί πρόβλημα στην κυκλοφορία ενώ πάλι στην Γλυφάδα και στην οδό Ζέπου έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα από τα όμβρια ύδατα ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν λειτουργούν τα φρεάτια.

Προβλήματα στην Πρωτεύουσα

Η διακοπή της λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στην περιοχή Γαλατσίου έχουν προκάλεσαν σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Ηλιούπολή και στον Καρέα. Από την νεροποντή διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στα Σπάτα ενώ πτώση δένδρου προκάλεσε πρόβλημα στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Προβλήματα στα Νότια πΠοάστια

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από τις 16:00 μέχρι και αυτή την ώρα στη Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το παλαιό αεροδρόμιο «Ελληνικό» μέχρι και την Καλαμακίου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έχει προκαλέσει πλημμύρα στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νερό έχει φτάσει τους 50 πόντους, ενώ έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία παρατηρείται στην οδό Κανάρη στο Καλαμάκι.

Μία μητέρα, τηλεφώνησε σε κατάσταση απόγνωσης στη zougla.gr λέγοντας ότι περίμενε από τις 16:00 την κόρη της να επιστρέψει με το σχολικό, χωρίς κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατό.

Και νέα επιδείνωση του καιρού

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην κεντρική και νότια χώρα αλλά και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα βουνά της Πελοποννήσου αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

Η Ε.Μ.Υ. έχει προειδοποιήσει για πιθανότητα πλημμυρών σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.



περισσότερα http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου