Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Εξήντα ετών το Toyota Land Cruiser


Το αυτοκίνητο που άλλαξε την ιστορία των off-road οχημάτων

To κορυφαίο ιαπωνικό εκτός δρόμου τετρακίνητο όχημα μόλις έκλεισε περισσότερο από μισό αιώνα ζωής. Πρόκειται για το Land Cruiser της Toyota που γιορτάζει τα 60 χρόνια του, αφού πρωτοπαρουσιάστηκε το 1951 και έκτοτε θεωρείται ένα από τα αυτοκίνητα που άλλαξαν την ιστορία των off-road οχημάτων. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα off-road πολυτελείας, αλλά και εξαιρετικών ικανοτήτων εκτός δρόμου αφού από το 1951 που πρωτοπαρουσιάστηκε τοποθετείται κατευθείαν στην κορυφή των αυτοκινήτων του είδους. 

Tα πάντα ξεκίνησαν με την έκδοση του 1951 που απλά ονομαζόταν Toyota BJ, και (όπως το ανάλογο όχημα Jeep από την Αμερική) εξελίχθηκε αρχικά για χρήση από το στρατό.

Έκτοτε το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε πολλές εκδόσεις (τρίθυρες, πεντάθυρες, βενζινοκίνητες, πετρελαιοκίνητες, με αυτόματο η χειροκίνητο κιβώτιο) ικανοποιώντας όλα τα γούστα, όμως ποτέ δεν έχασε το βοηθητικό του κιβώτιο (κοντές σχέσεις), που παρά το μεγάλο του βάρος θα του χάριζε κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες. 

Τέλος, η εταιρεία ήδη έχει παρουσιάσει δύο ειδικές εορταστικές εκδόσεις με την επιγραφή «60th Anniversary» για το Land Cruiser και το Land Cruiser V8 στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Πηγή:4x4mag
http://www.newsbeast.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου