Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Περιορισμένη η εκλογή γυναικών στις αυτοδιοικητικές 2010


Στο 3% περιορίζεται, για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, το ποσοστό των γυναικών που εξελέγησαν δήμαρχοι στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στοιχεία που … δείχνουν χαμηλή εκλογιμότητα των γυναικών στις εκλογές του 2010, αλλά αποτυπώνουν και χαμηλό το γυναικείο ενδιαφέρον ακόμη και για απλή υποψηφιότητα, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργο Ντόλιο.
Παρά τα χαμηλά ποσοστά όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι «παρατηρείται αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των υποψηφιοτήτων των γυναικών στα αξιώματα του δημάρχου και δημοτικού συμβούλου σε ποσοστό ανάδειξης 19%».
Όσο για το αξίωμα του περιφερειάρχη, το κατέχουν μόνον άνδρες και στις 13 Περιφέρειες. Την ίδια ώρα, πάντως, το ποσοστό ανάδειξης των γυναικών σε θέσεις αντιπεριφερειάρχη φθάνει το 20% και σε θέσεις περιφερειακών συμβούλων το 21%.
Τα στοιχεία συνέλεξε η ΚΕΔΚΕ και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ) και διαβιβάστηκαν στη Βουλή με αφορμή ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα, η οποία ζητούσε να ενημερωθεί από το υπουργείο για τη συμμετοχή των γυναικών στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
http://troktiko.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου