Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νίκησε 3-1 και απέκλεισε την Άρσεναλ, που έπαιζε με 10 από το 56’ Τσάμπιονς Λιγκ: Συνεχίζει ακάθεκτη η Μπαρτσελόνα ..Σαχτάρ – Ρόμα 3-0


Ένα ημίχρονο άντεξε η Άρσεναλ στο «Καμπ Νου». Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 τους Λονδρέζους, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1), και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο γκολ ο Λιονέλ Μέσι (45’+3’, 71’ πέν.) και ένα ο Τσάβι (69’) για τους «μπλαουγκράνα», είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπούσκετς με αυτογκόλ στο 54’ για την Άρσεναλ. Στο άλλο παιχνίδι, η Σαχτάρ διπλασίασε τις νίκες της επί της Ρόμα (3-0).


Το πρώτο ημίχρονο στο «Καμπ Νου» ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών και δεν θύμιζε σε τίποτα το αντίστοιχο του πρώτου αγώνα στο «Έμιρεϊτς». Η Άρσεναλ προσπάθησε να κάνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει, να παίξει άμυνα και να περιμένει την Μπαρτσελόνα. Ως ένα σημείο κατάφερε να την κρατήσει μακριά από την εστία της, αλλά όσο περνούσε η ώρα η γηπεδούχος άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ήταν κομβικής σημασίας. Αξιοσημείωτο στατιστικό του α’ 45λέπτου ότι η Αρσεναλ άγγιξε την μπάλα στο μισό του αντιπάλου 41 φορές και η Μπαρτσελόνα 310!
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός άνοιξε, καθώς η Άρσεναλ αναγκάστηκε να παίξει πιο ανοιχτά και δικαιώθηκε έστω και χωρίς να κάνει ευκαιρία. Στο 52’, μετά το κόρνερ του Νασρί ο Μπούσκετς με αυτογκόλ έκανε το 1-1, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές κι έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 56’ οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Ρόμπι Φαν Πέρσι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον Μάσιμο Μπουζάκα. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που σκόραραν ακόμα δύο φορές, ενώ η Άρσεναλ έκανε τη μοναδική της ευκαιρία στο ματς στο 88’, με τον Νίκλας Μπέντνερ, η οποία δεν ήταν και ολοκληρωμένη. Συνολικά οι τελικές προσπάθειες ήταν 17-0 για την "Μπαρτσά".

Πάντως, η αποβολή του Φαν Πέρσι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο στρατόπεδο της Άρσεναλ και μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των Άγγλων Αρσέν Βενγκέρ φέρεται να είπε στον Ελβετό διαιτητή Μάσιμο Μπουζάκα: "Δε μας σεβάστηκες", ενώ ο Ολλανδός επιθετικός πρόσθεσε:  "Κατά τη γνώμη μου ήταν αστεία. Πώς μπορώ να ακούσω το σφύριγμα με 95.000 ανθρώπους; Ο διαιτητής ήταν αστείος".
 
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι, που πέρσι είχε αποκλείσει μόνος του την Άρσεναλ στους «8» της διοργάνωσης, σημειώνοντας και τα 4 γκολ στο 4-1 του «Καμπ Νου». Σήμερα, πρόσθεσε ακόμα 2 και συνεχίζει να… προκαλεί με τις επιδόσεις του:
 
► Ήταν το 32ο γκολ του στην Ευρώπη και ξεπέρασε τον Ριβάλντο στη θέση του αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα. 
 
► Με τα 32 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ ισοφάρισε την επίδοση του Ντιντιέ Ντρογκμπά και είναι μαζί πλέον οι κορυφαίοι μη Ευρωπαίοι σκόρερ του θεσμού. 
 
► Με τα 7 φετινά του τέρματα είναι πρώτος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, μαζί με τους Σαμουέλ Ετό και Μάριο Γκόμες. 
 
► Έφτασε τα 44 φετινά γκολ (το ρεκόρ είναι τα 47 του Ρονάλντο και τα 47 δικά του πέρσι) και τα 93 στο «Καμπ Νου»!
 
«Τελείωσε» νωρίς η Ρόμα
 
Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Σαχτάρ με τη Ρόμα κρίθηκε η πρόκριση των Ουκρανών, που είναι η πρώτη στην ιστορία τους στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί οι Ιταλοί να μπήκαν δυνατά και αποφασισμένοι να σκοράρουν, όμως μετά το 15’ η Σαχτάρ ισορρόπησε και προηγήθηκε με τον Χούμπτσμαν στο 18’. Δέκα λεπτά αργότερα οι Ρωμαίοι έχασαν πέναλτι με τον Μποριέλο και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Στο 41’, μάλιστα, οι Ιταλοί έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μεξές. Στο 58’ ο Γουίλιαμ με εξαιρετικό πλασέ έκανε 2-0 και ο Εντουάρντο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο 87’.
 
Η Σαχτάρ παρέμεινε έτσι 12 ματς αήττητη εντός έδρας στην Ευρώπη (9 νίκες), ενώ διατήρησε και την παράδοση που την ήθελε να προκρίνεται πάντα όταν νικάει στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας (έχει πλέον «6 στα 6»).
 
Θυμίζουμε, ότι Μπαρτσελόνα και Σαχτάρ θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στη διοργάνωση στην κλήρωση που θα γίνει στις 18 Μαρτίου.
 
Οι επαναληπτικοί  της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:
 
Τρίτη 8/3
 
Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ 3-1 (45’+3’ Μέσι, 71’ πέν., 69’ Τσάβι – 54’ αυτ. Μπούσκετς)
Α' ΜΑΤΣ: 1-2
 
Σαχτάρ – Ρόμα 2-0 (18’ Χούμπτσμαν, 58’ Γουίλιαμ, 87’ Εντουάρντο)
Α' ΜΑΤΣ: 3-2
 
Τετάρτη 9/3
 
Τότεναμ – Μίλαμ
Α' ΜΑΤΣ: 1-0
 
Σάλκε – Βαλένθια
Α' ΜΑΤΣ: 1-1

Τρίτη 15/3
 
Μάντσεστερ Γιουν. – Μαρσέιγ
Α' ΜΑΤΣ: 0-0

Μπάγερν – Ίντερ
Α' ΜΑΤΣ: 1-0
 
Τετάρτη 16/3
 
Τσέλσι – Κοπεγχάγη
Α' ΜΑΤΣ: 2-0
 
Ρεάλ Μαδρίτης - Λιόν
Α' ΜΑΤΣ: 1-1

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου