Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Συγχωνεύονται 300 σχολεία - Ποιά εξαιρούνται

Τις επόµενες ηµέρες, το υπουργείο Παιδείας αναµένεται να ανακοινώσει τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις 300 και πλέον σχολείων Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Για τα γυµνάσια και τα λύκεια ιδανικό µέγεθος για τις µεγάλες πόλεις είναι τα 12 - 15 τµήµατα σύμφωνα με την υπουργό Παιδειας.

«Βεβαίως, ο αριθµός των µαθητών ανά τµήµα δεν αλλάζει πουθενά. Δεν υπάρχει καµία περίπτωση να στοιβαχτούν µαθητές σε τµήµατα», είπε και σηµείωσε ότι από τον Σεπτέµβριο θα υπάρχει και Καρτέλα Σχολείου, η οποία θα περιλαµβάνει στοιχεία όπως αριθµός µαθητών, εκπαιδευτικών, ώρες διδασκαλίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηµατά ανέφερε ότι ακόµα ένας στόχος είναι το σχολείο να µένει πλέον ανοιχτό όλη την ηµέρα, στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης. «Το πρωί θα εκπαιδεύει τα παιδιά και το απόγευµα θα παρέχει γνώσεις στους ενήλικες», είπε.

Οσον αφορά στο κόστος μεταφοράς των μαθητών, το 2005 ήταν 105 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 έφτασε τα 260 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, από τις συγχωνεύσεις θα εξαιρούνται σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές, σχολεία σε περιοχές με ακραίες καιρικές συνθήκες και σχολεία σε νησιά.

newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/300_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου