Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους 600.000 άνθρωποι

ΔΕΙΤΕ: Εικόνες από τα καταφύγια

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΟΗΕ, περίπου 590.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες τρεις μέρες στην Ιαπωνία. 

Συγκεκριμένα 380.000 άνθρωποι εκκένωσαν τις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι και κατέφυγαν σε 2.050 καταφύγια. Ακόμα οι ιαπωνικές αρχές εκκένωσαν επίσης 210.000 ανθρώπους που κατοικούσαν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα.

Σημειώνεται ότι σωστικά συνεργεία από όλο τον κόσμο, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, την Αυστραλία ακόμη και από το Μεξικό, φτάνουν στην Ιαπωνία για να βοηθήσουν τα πολυάριθμα θύματα και να αναζητήσουν τους αγνοούμενους. 

Η εταιρεία AIR Worldwide, που ειδικεύεται στην εκτίμηση κινδύνων, αναφέρει στην αρχική της εκτίμηση ότι το κόστος του σεισμού της Ιαπωνίας για τις ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να φτάσει τα 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αμερικανική εταιρεία εκτιμά τις ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιωτικές περιουσίες που καλύπτονται από ασφαλιστικές εταιρείες μεταξύ 14,5 και 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης «εμποδίζονται από τους συνεχείς μετασεισμούς, τις προειδοποιήσεις για τσουνάμι και τις πυρκαγιές» και στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «πολλές περιοχές κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας παραμένουν απομονωμένες και χωρίς πρόσβαση».

Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν καταφέρει να διασώσουν 3.000 ανθρώπους, ενώ επτά ειδικοί του ΟΗΕ έφτασαν σήμερα στο Τόκιο στο συντονισμό της δράσης των διεθνών σωστικών συνεργείων.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου