Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ξανά στο προσκήνιο η Βalco

Με δέκα χρόνια αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο μάνατζερ 10 αθλητών του στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Μπλοκ, για τη συμμετοχή του σε διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων ουσιών.
Αρκετά χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Balco στις ΗΠΑ και η υπόθεση παραμένει «ανοιχτή». Ένας ακόμη που αποδείχθηκε ότι είχε άμεση σχέση με τον Βίκτορ Κόντε είναι ο ατζέντης και προπονητής, Μαρκ Μπλοκ, στον οποίο αφαιρέθηκε η ιδιότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια από την επιτροπή αντιντόπινγκ της χώρας.

Ο Μπλοκ, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν ένας από τους συνεργάτες του Κόντε, καθώς υποκινούσε και παρότρυνε κι άλλους στη χρήση ουσιών. Μεταξύ αυτών ήταν η σύζυγός του και σπρίντερ Ζάνα Μπλοκ. Η ποινή του έχει ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου 2009 μέχρι και το 2019.

Ικανοποίηση από την IAAF

Η IAAF χαιρέτισε τη συγκριμένη απόφαση, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Νικ Ντέιβις να δηλώνει:  «Ο Μαρκ Μπλοκ που εκπροσωπεί αθλητές από το 1997 έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της ποινής του. Πρόκειται όμως για σημαντική απόφαση για το άθλημά μας και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της IAAF να συνεχίσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Αυτές οι αποφάσεις δεν στρέφονται μόνο κατά αθλητών, αλλά και ενάντια σε αυτούς που τους περιβάλλουν και τους συμβουλεύουν. Η ποινή των 10 χρόνων στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους όσοι περιβάλλουν και συμβουλεύουν αθλητές. Η ποινή είναι σύμφωνη με τη δέσμευσή μας να αναζητήσουμε τις ισχυρότερες δυνατές κυρώσεις για το ντόπινγκ, όπου αυτό υπάρχει.

Η IAAF επιθυμεί να αναγνωρίσει το εξαιρετικό έργο που διεξήγαγε η USADA σε αυτή τη υπόθεση, καθώς και σε άλλες που προέκυψαν από το σκάνδαλο ντόπινγκ με το εργαστήριο BALCO. Η IAAF έχει εργαστεί στενά με τη USADA από το 2003 για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι αθλητές και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι που συμμετέχουν στο σκάνδαλο θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου