Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ανακοινώσεις από Βενιζέλο και Λοβέρδο Μειωμένη θητεία για χρήστες ναρκωτικών

Προμήθειες υλικών και φαρμάκων, προγράμματα απεξάρτησης χρηστών στις Ένοπλες Δυνάμεις, παραχώρηση (νέων) κλινών στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ και ανεφοδιασμός καυσίμων του ΕΚΑΒ από τις στρατιωτικές δεξαμενές, αποτελούν τους τέσσερις τομείς συνεργασίας των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας, που, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι υπουργοί κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγωνίζεται να βάλει τάξη σε ένα δαιδαλώδες σύστημα δημόσιας υγείας. Παράλληλα, χαράσσει την πολιτική υγείας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δική μας συνδρομή» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Βενιζέλος, «οικοδεσπότης» της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάζοντας το πλέγμα της συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «για τη συμμετοχή του σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστεί η κακοδιοίκηση του ΕΣΥ», διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το να ζητήσεις έστω και τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων για τους πολίτες δεν είναι καθόλου απλό ζήτημα».

Εξάμηνη θητεία για τους χρήστες ουσιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, εάν ενταχθούν σε πρόγραμμα εξάρτησης

Περίπου 400 νεοσύλλεκτοι στις Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν κάθε χρόνο χρήστες ουσιών, με αποτέλεσμα αφενός να λαμβάνουν αναβολή από την υποχρέωση της εκπλήρωσης της θητείας τους (αναβολή που τελικά οδηγεί σε απαλλαγή), αφετέρου να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον κόσμο των ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων  ουσιών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας με τα κέντρα απεξάρτησης των ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και Αιγινήτειο, όσοι στρατεύσιμοι είναι χρήστες και επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης, θα ολοκληρώνουν τη θητεία τους σε έξι μήνες. 



περισσότερα http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου