Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μελέτη για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Την εκπόνηση αρχικής προμελέτης (Master Plan), ύψους 3 εκατ.  ευρώ με σκοπό την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου (παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Παλαιού Φαλήρου) χρηματοδότησε ανταποκρινόμενο στην αίτηση του ελληνικού δημοσίου, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η δωρεά  του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Φαληρικού Όρμου, αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκπόνηση της προμελέτης και είναι ανεξάρτητη από την κατασκευή στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη χρηματοδότηση του οποίου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Ίδρυμα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΠΙΣΝ, συνολικού κόστους 566 εκατ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίες περιβάλλονται από το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170 στρεμμάτων. Το ΚΠΙΣΝ έχει σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano. Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση  των τελικών αρχιτεκτονικών σχεδίων μέσα στους επόμενους δύο μήνες, την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα τέλη του 2011 και την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου το 2015.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου