Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Χαντάβα: «Το θέλαμε περισσότερο»


Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και πλέον στόχος για τις «ερυθρόλευκες» παίκτριες είναι ο τίτλος όπως τονίζει στο gazzetta.gr η Εύα Χαντάβα.
Τη μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού στο ντέρμπι κορυφής της Α1 βόλεϊ Γυναικών περιέγραψε στοgazzetta.gr μέσα από τα δικά της μάτια η 21χρονη ακραία της ομάδας του Γιάννη Νικολάκη, Εύα Χαντάβα, και τόνισε πως το πάθος για νίκη τούς οδήγησε στη μεγάλη επικράτηση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, τον  επικείμενο κρίσιμο αγώνα με την Κερατέα για το Κύπελλο Ελλάδας, σχολίασε την οικονομική δυσκολία που υπάρχει στο τμήμα, ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει τη νίκη στην Ιβάνα Τζούριτς, μοιράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια στις Κόλεβα και Νικούλη.
Πού πιστεύεις κρίθηκε ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, δεδομένου και του ότι βρεθήκατε πίσω στο σκορ με 1-0 σετ;
«Το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και καταφέραμε να βγούμε νικήτριες. Αρχικά μπήκαμε αγχωμένα στον αγώνα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 1-0 σετ, αλλά στη συνέχεια απελευθερωθήκαμε παίξαμε ως ομάδα και πήραμε μια νίκη που αποτελεί ψυχολογική ανάσα. Πλέον πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να προσπαθήσουμε να αναδειχθούμε πρωταθλήτριες».
Η νίκη σάς οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να σας αγχώσει ενόψει της συνέχειας;
«Το γεγονός ότι πλέον καταφέραμε να ανέβουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πέντε στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντικό για εμάς αλλά δεν μας αγχώνει. Αντιθέτως αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια και θέλουμε να αγωνιστούμε με καρδιά σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Στόχος μας φυσικά είναι ο τίτλος και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».
Πλέον, μεσοβδόμαδα έπεται ο ημιτελικός Κυπέλλου με την Κερατέα. Πώς θα τον αντιμετωπίσετε ως ομάδα; Υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια;
«Ο αγώνας με την Κερατέα είναι πολύ σημαντικός και θέλουμε κι εκεί να βγούμε νικήτριες, ώστε να παίξουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε και το Κύπελλο. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου την κούραση γιατί ο αγώνας είναι καθοριστικός για εμάς. Όπως και με τον Παναθηναϊκό, έτσι και με την Κερατέα θα πρέπει να τα δώσουμε όλα ώστε να πάρουμε τη νίκη, μια και το ματς δεν θα είναι εύκολο. Χρειάζεται πάθος και καρδία ώστε να έρθει η πρόκριση».
Τα γνωστά οικονομικά προβλήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έχουν αντίκτυπο και στο βόλεϊ. Πώς σας επηρεάζουν αγωνιστικά εσάς; Θεωρείς πως μπορεί να βρεθεί μια λύση;
«Για εμάς αναμφισβήτητα είναι μια δύσκολη χρονιά. Ελπίζω σύντομα να υπάρξει κάποια οικονομική ανάκαμψη, γιατί για όλες τις παίκτριες είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό. Είναι σαν να εργάζεσαι και να μην αμείβεσαι. Εμείς προσπαθούμε να μην επηρεαζόμαστε από όλο αυτό και όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο τα ξεχνάμε όλα. Αλλά όσο να’ναι είναι δύσκολο. Όσο για πιθανή λύση, εμείς ξέρουμε ό,τι ξέρετε κι εσείς. Δεν μας λένε τίποτα παραπάνω. Μακάρι να βρεθεί πραγματική λύση».
Γράφτηκε πως κατά την επιστροφή της ομάδας στο Ρέντη δεν σας περίμενε κανένα μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού. Ποια τα συναισθήματά σας για αυτό;
«Δυστυχώς δεν ασχολήθηκαν μαζί μας ιδιαίτερα. Για εμάς η νίκη ήταν σημαντική, αλλά ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήρθαν να μας πουν συγχαρητήρια. Δεν μας υποδέχτηκαν άνθρωποι της διοίκησης του Ερασιτέχνη όταν γυρίσαμε στο Ρέντη παρά μόνο φίλοι του Ολυμπιακού μετρημένοι στα δάχτυλα…»
Τέλος, θα ήθελα το δικό σου γενικό σχόλιο αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στον «αιώνιο», αλλά και πού αφιερώνεις τη νίκη.
«Ναι, θα ήθελα να πω μπράβο σε όλες τις συμπαίκτριές μου και τους προπονητές για τη νίκη μας. Δίνω τα συγχαρητήριά μου στην Κόλεβα που έκανε μεγάλο παιχνίδι παρά το γεγονός πως έπαιξε σε άλλη θέση, αλλά και στη Νικούλη που έκανε εξίσου εξαιρετικό αγώνα και μας βοήθησε πολύ. Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη μας στην Ιβάνα Τζούριτς, τη συμπαίκτριά μας, που στάθηκε πολύ άτυχη με τον τραυματισμό της».
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου