Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Παραίτηση – βόμβα του γγ του υπ. Οικονομικών


Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Kυβερνητικές πηγές αλλά και πηγές από το υπ. Οικονομικών αναφέρουν ότι η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες την παραίτηση ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς υπήρξε υστέρηση στα έσοδα του πρώτου διμήνου.

Μάλιστα το ποτήρι φαίνεται ότι ξεχείλισε από τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο οικονομικών χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα των εσόδων, καθώς ο κ. Γεωργακόπουλος θεώρησε ότι ήταν σαν να του έδειχναν την πόρτα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είχε την ευθύνη για την φορολογία, τα τελωνεία και γενικά τα έσοδα του κράτους, ενώ είχε διαφοροποιηθεί αρκετές φορές από βασικές επιλογές του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε επιστολή του μάλιστα προς τον πρωθυπουργό αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση και καταφέρεται εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου.

"Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψιν, δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή μου δεν εξυπηρετεί πλέον τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα την θέση" αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτηση του.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν στο Υπ. Οικονομικών αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου με θέμα τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του 2011, τα οποία όπως έγραψε το star.gr υπολείπονται κατά περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ. 

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου