Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ταξίδι στο Μεσογειακό βυθό μέσα από το «Θαλασσόκοσμο»



Κατάδυση στα μυστικά του «Θαλασσόκοσμου» είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τα μέλη του Συλλόγου Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώθηκε στους χώρους του ενυδρείου, λαμβάνοντας μέρος ταυτόχρονα σε μια βιωματική ξενάγηση.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας προέβλεπε ξενάγηση στο ενυδρείο ενώ παράλληλα όσοι παραβρέθηκαν στο CretaAquarium «Θαλασσόκοσμο», συμμετείχαν και ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα ξενάγησης με τίτλο «1000 +1 μυστικά ενός ενυδρείου», που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μελλοντικοί επισκέπτες του χώρου.

Από τα συστήματα ελέγχου του Ενυδρείου μέχρι και τους χώρους των "=καραντίνων", το πρόγραμμα "1000 +1" μυστικά ενός ενυδρείου" φιλοδοξεί να μοιραστεί τα...μυστικά του με τους φίλους του, μέσα από τα 60 συνολικά ενυδρεία του «Θαλασσόκοσμου».

Το Ενυδρείο Κρήτης στις Γούρνες, μόλις 14χλμ από το Ηράκλειο, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2005, αλλά πρόσφατα ανανεώθηκε με νέα ενυδρεία, νέα είδη και καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ανήκει στην οικογένεια των μεγάλων Ευρωπαϊκών ενυδρείων και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να κάνουν μία μοναδική «κατάδυση» στον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου.

Από τους μεγάλους θηρευτές καρχαρίες μέχρι τους μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και τη φαντασμαγορία των μεδουσών, η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής αναδεικνύεται με φόντο υποθαλάσσια τοπία της Κρητικής θάλασσας, όπως τα βράχια των Ματάλων (Νότια Κρήτη) και το βυθό του Βάι (Νοτιοανατολική Κρήτη).

Πηγή: Flashnews.gr



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=282383&cid=17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου