Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Συγκλόνισε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη, “αυτοκτόνησε”ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ Εκτός έδρας νίκες και από Μακάμπι, Βαλένθια

Ο Παναθηναϊκός συγκλόνισε στη Βαρκελώνη και πέτυχε την επική νίκη-ανατροπή επί της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ολυμπιακός “αυτοκτόνησε” στο ΣΕΦ απέναντι στη Σιένα. Βραδιά φιλοξενουμένων η αποψινή, αφού κέρδισαν και οι 4, σπάζοντας την έδρα. Ο Παναθηναϊκός έχανε με 16 πόντους, θριάμβευσε στο τέλος με 75-71 και έχει τώρα την τύχη στα χέρια του στο ΟΑΚΑ (29 και 31 Μαρτίου). Ο Ολυμπιακός μετά το +48 της Τρίτης υπέστη ήττα σοκ στο ΣΕΦ με 65-82 από τη Σιένα. Έτσι είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει τουλάχιστον μια νίκη στα δυο ματς της άλλης εβδομάδας (29 και 31 Μαρτίου) επί ιταλικού εδάφους




Με επική ανατροπή, αφού στα μισά της δεύτερης περιόδου βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να "αλώσει" την έδρα της Μπαρτσελόνα με 75-71 και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Ο μεγάλος αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης, πρώτο φαβορί για τον τίτλο του MVP της Ευρωλίγκας, και ο αναγεννημένος Ρομέιν Σάτο οδήγησαν την αντεπίθεση διαρκείας. Πλέον οι "πράσινοι" έχουν την κατάσταση στα χέρια τους και την ψυχολογία με το μέρος τους. Αν στα τρία εναπομείναντα ματς της σειράς πάρουν δύο νίκες, τότε θα επιστρέψουν στη Βαρκελώνη στις 6-8 Μαΐου για το φάιναλ φορ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχασε τα κεκτημένα, το πλεονέκτημα δηλαδή της έδρας. Οι Πειραιώτες περίμεναν να βρουν μπροστά τους την ίδια απογοητευτική Σιένα, την οποία νίκησαν με 48 πόντους την Τρίτη. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς "υπνωτίστηκαν" από τους ίδιους τους τούς εαυτούς και παθαίνοντας... overdose αυτοπεποίθησης ηττήθηκε καθαρά και εύκολα από τους Ιταλούς με 82-65.

Οι έδρες έσπασαν και στα άλλα δύο ζευγάρια. Η Μακάμπι, με μεγάλο πρωταγωνιστής τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, πέρασε από την έδρα της Κάχα Λαμποράλ σε ένα συγκονιστικό ματς, ενώ και η Βαλένθια, με πραγματικό σόου του Κουκ στα τελευταία λεπτά νίκησε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, στον ισπανικό "εμφύλιο".



http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=262351

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου