Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Στο ύψος τους!


Ξεπέρασαν τον εαυτό τους στον τελικό του ύψους στο Παρίσι οι Κώστας Μπανιώτης και Δημήτρης Χονδροκούλης, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.
Οι δύο αθλητές μας έπιασαν εξαιρετική απόδοση και βελτίωσαν ακόμη περισσότερο τα ατομικά τους ρεκόρ, σε έναν τελικό με μεγάλο ανταγωνισμό. Ο Μπανιώτης ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.15 μ., 2.20 μ., 2.25 μ., με τη δεύτερη τα 2.29 μ. και με την τρίτη τα 2.32μ. Στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 2.34 μ., χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο Χονδροκούκης από την πλευρά του, ξεχώρισε από την πρώτη του παρουσία του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης στην κατηγορία των ανδρών. Ο νεαρός πρωταθλητής μας κατάφερε να αντεπεξέλθει και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ξεπερνώντας τα 2.29μ, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια θέση για το Παγκόσμιο του καλοκαιριού. Νωρίτερα είχε καταφέρει να περάσει με επιτυχία τα 2.15 μ., 2.20 μ., 2.25 μ., ενώ επιχείρησε και στα 2.32μ., αλλά είχε τρεις άκυρες.

«Ήταν φοβερός αγώνας, με τρομερό ανταγωνισμό και πραγματικά χαιρόμουν πολύ που έβλεπα τον Δημήτρη να κάνει τόσο καλό αγώνα. Εδώ σήμερα αγωνιζόμασταν για την Ελλάδα και θα ήταν φοβερό εάν μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο στο βάθρο. Υπολόγιζα ότι το μετάλλιο θα πάει στα 2,32 μ., όμως δεν ήταν αυτοσκοπός μου το μετάλλιο. Ήθελα να κάνω έναν καλό αγώνα. Και τελικά φεύγω από το Παρίσι με ένα νέο ατομικό ρεκόρ», δήλωσε ο Μπανιώτης μετά το τέλος των προσπαθειών του.

Ο Χονδροκούκης δήλωσε με τη σειρά του: «Στόχος μου ήταν να περάσω στον τελικό. Από εκεί και πέρα ήθελα να διασκεδάσω στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι θα έφτανα μέχρι τα 2.29 μέτρα. Εννοείται από τη στιγμή που φεύγω από εδώ με νέο ατομικό ρεκόρ, δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος. Είδα και τον εαυτό μου στα 2.32 μ. και ειδικά στο πρώτο άλμα ήμουν καλός. Τώρα μπορώ να σκέφτομαι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ανοιχτού γιατί σήμερα έπιασα το όριο. Εκεί φυσικά θέλω να είμαι πάλι στον τελικό», τόνισε ο Χονδροκούκης.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ρώσος Ιβάν Ούκοφ ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 2.38 μ., με δεύτερο τον Τσέχο Γιάροσλαβ Μπάμπα με 2.34 μ. τρίτο τον Ρώσο Αλεξάντερ Σούστοφ με ατομικό ρεκόρ στα 2.34 μέτρα.
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου