Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Οριακά κέρδη ο χρυσός

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στο πολύτιμο μέταλλο εν μέσω ανησυχιών για τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης μετά τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσε στην Ιαπωνία ο μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία της χώρας.

Ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 3,10 δολ. ή 0,2% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.424,90 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

"Με δεδομένη την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, την γεωπολιτική αστάθεια στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη, ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία δεν θα μπορούσαν να έχουν χτυπήσει χειρότερη ώρα τόσο για την καταχρεωμένη ιαπωνική οικονομία όσο και για την παγκόσμια οικονομία", αναφέρουν αναλυτές της GoldCore σε σχετικό σημείωμα.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα υπόλοιπα μέταλλα. Ειδικότερα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έχασε 9 cents ή 0,3% στα 35,84 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε 0,5% κλείνοντας στα 4,19 δολ. η λίβρα.

Το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 17,30 δολ. ή 2,3% στα 748,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε σε ποσοστό 1,7% στα 1.752,30 δολ. ανά ουγγιά.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου