Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

«Το μακελειό χτυπά πολλά καμπανάκια»


«Zούμε σε μια εποχή όπου το οργανωμένο έγκλημα διαρκώς διογκώνεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Η οικονομική κρίση έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αύξηση αυτή.

Η δημιουργία της ομάδας «ΔΙΑΣ» με την συμμετοχή 2.500 χιλιάδων αστυνομικών από την σημερινή Κυβέρνηση αποτέλεσε μια μεγάλη καινοτομία στον αγώνα για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων. Οι ομάδες «ΔΙΑΣ» έχουν παρουσία όλο το 24ωρο σε όλες τις γειτονιές κοντά στους πολίτες.

Λύθηκαν τα προβλήματα; Όχι βέβαια. Χρειάζεται πάντα εγρήγορση και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. Συνεχής εκπαίδευση και επανεκπαίδευση, δίκτυο πληροφοριών και επιχειρησιακής ετοιμότητας για την εξιχνίαση των εγκλημάτων.

Πάνω από όλα όμως απαιτείται ηθική, ψυχολογική υποστήριξη σε όλους όσους κυνηγούν το έγκλημα ιδιαίτερα το οργανωμένο και την τρομοκρατία που έχουν γίνει πλέον συγκοινωνούντα δοχεία.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες αιχμής που καθημερινά είναι στο δρόμο και αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους πρέπει να αμείβονται περισσότερο από άλλους που είναι στο γραφείο και στις «πολυτελείς υπηρεσίες». Μόνο έτσι στην πράξη και όχι στα λόγια, θα δημιουργήσουμε αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης σε αυτούς που θυσιάζουν ακόμα και τη ζωή τους.

Το μακελειό στο Ρέντη πρέπει να μας χτυπήσει πολλά καμπανάκια. Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατόν η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική να αντιμετωπίζονται ως συνήθεις υπηρεσίες του Δημοσίου και να πλήττονται από την απίστευτη γραφειοκρατία και τις περικοπές χωρίς ιεράρχηση και προτεραιότητες. Όταν όλοι συμφωνούμε ότι το έγκλημα και η παράνομη μετανάστευση είναι δύο μεγάλες σύγχρονες απειλές ειδικά για τη χώρα μας πρέπει να εξασφαλίσουμε πλήρη οργάνωση και υλικοτεχνική υποστήριξη στις υπηρεσίες. 

Περιπολικά και μηχανές χωρίς βενζίνη και λάστιχα χωρίς ανταλλακτικά. Πλωτά μέσα του Λιμενικού ακινητοποιημένα μας εκθέτουν και ακυρώνουν στην πράξη όσα θετικά βήματα γίνονται.

Τα προβλήματα αυτά να λυθούν άμεσα και αποτελεσματικά και να μην ξαναεμφανιστούν. Στους πολίτες οφείλουμε να παρέχουμε το αγαθό της ασφάλειας, στους αστυνομικούς το αγαθό ενός σύγχρονου εξοπλισμού.

Τα δύο παλικάρια που θυσίασαν τις ζωές τους στο καθήκον μπολιάζουν την κοινωνία μας με τις αξίες του καθήκοντος και της αυταπάρνησης. Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο ατομισμός και ο μηδενισμός, αυτό πρέπει να το θυμόμαστε πάντα». 

* Άρθρο βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδη, δημοσιευμένο στο Κυριακάτικο Έθνος, στις 6 Μαρτίου 2011


http://www.facebook.com/profile.php?id=1536729900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου