Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Στον τελικό του επί κοντώ η Κυριακοπούλου

Σε έναν προκριματικό για γερά νεύρα η Νικόλ Κυριακοπούλου, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Παρίσι, ισοφαρίζοντας μάλιστα το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ πέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 4,15 μ., 4,35 μ., 4,45 μ., με τη δεύτερη τα 4,50 μ. και στην συνέχεια η πρόκριση κρίθηκε στο όριο που αρχικά είχαν θέσει οι διοργάνωτες, στα 4,55 μέτρα. Η Κυριακοπούλου πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό (16.00 ώρα Ελλάδας).

«Ψυχολογικά αισθάνθηκα μεγάλη πίεση στον προκριματικό. Στα 4,50 μ. είχαμε μείνει 9 αθλήτριες και έπρεπε να περάσω τα 4,55 μ. για να μην μείνω εκτός τελικού. Ευτυχώς τα πρώτα άλματα τα πέρασα με τις πρώτες προσπάθειες γιατί αλλιώς θα αισθανόμουν μεγάλη κούραση», τόνισε η άλτρια του επί κοντώ που προπονείται με τον Μανώλη Καραγιάννη και συνέχισε αναφερόμενη στον αυριανό τελικό: «Όλα είναι πιθανά να συμβούν εκεί. Εάν κάνω μια επίδοση ίδια με του προκριματικού αλλά και παραπάνω θα είμαι ευχαριστημένη. Το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί στα 4,75 μ. με 4,80 μ. και τα υπόλοιπα από 4,70 μ. σε 4,65 μέτρα. Εννοείται ότι από την στιγμή που θα είμαι στον τελικό θα προσπαθήσω να βελτιώσω το Πανελλήνιο ρεκόρ».

Η Κυριακοπούλου στον τελικό θα τεθεί αντιμέτωπη με τις: Ρογκόβσκα (Πολωνία), Ρίζιχ (Γερμανία), Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία), Νικάνεν (Φινλανδία), Σβέντοβα (Λευκορωσία), Κιριάσοβα (Ρωσία), Γκαντσιέβ (Γερμανία), Πτσατσνίκοβα (Τσεχία).



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου