Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Γιουρόπα Λιγκ: Βατερλό των φαβορί


Γεμάτοι εκπλήξεις ήταν οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς Μάντσεστερ Σίτι (2-0 από τη Ντινάμο στο Κίεβο), Λίβερπουλ (1-0 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία), Αϊντχόφεν (0-0 με τη Ρέιντζερς), Άγιαξ (0-1 από τη Σπαρτάκ στην Ολλανδία) και Ζενίτ (3-0 από τη Τβέντε) απέτυχαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα

Η Ντινάμο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και τιμώρησε τους υπερόπτες Άγγλους της Μάντσεστερ Σίτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποφάσισε να αφήσει εκτός αγώνα τον Κάρλος Τέβεζ. Όταν τον πέρασε, στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίτι έγινε πιο επιθετική έχασε και κάποιες ευκαιρίες, αλλά τελικά το προβάδισμα πρόκρισης το έχει η Ντινάμο, χάρη στα γκολ των Σεφτσένκο (25’) και Γκούσεφ (77’). Μάλιστα, στο τέλος λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 με τον Γκούσεφ, αλλά ο Χαρτ κράτησε το αποτέλεσμα.
 
Στη Λισσαβώνα, η Μπενφίκα έκανε τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στηνΠαρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο η πρόκριση παραμένει ανοιχτή (2-1). Ο Λουιντουλά στο 15’ έδωσε προβάδισμα στους Γάλλους, αλλά πρώτα ο Περέιρα (42’) και μετά o Χάρα (82’) έδωσαν τη νίκη στη Μπενφίκα, διατηρώντας την παράδοση που τη θέλει αήττητη εντός έδρας από γαλλική ομάδα (7 νίκες, 4 ισοπαλίες). 
 
Εξαιρετική εμφάνιση για τη Τβέντε επί της Ζενίτ. Οι Ολλανδοί επιβεβαίωσαν την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται στο πρωτάθλημά τους και με τα γκολ των Ντε Γιονγκ (25’, 92’) και Λάντζαατ (56’) πήραν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Κατώτερη του αναμενουμένου η Ζενίτ, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
 
Στο Άμστερνταμ, η παράδοση που ήθελε το τεχνικό δίδυμο του ΆγιαξΦρανκ Ντε Μπουρ και Ντάνι Μπλιντ να μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια ως παίκτες από τη Σπαρτάκ Μόσχας συνεχίστηκε! Η ρωσική ομάδα πέρασε από την Ολλανδία με το γκολ του Άλεξ στο 57’ κι έκανε πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση.
 
Στην παγωμένη Μόσχα, ο κόσμος δεν έδωσε το δυναμικό «παρών», καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό. Η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες και το πλήρωσε. Σε μία από τις αντεπιθέσεις της η Πόρτο πήρε τη νίκη με το γκολ του Γκουαρίν στο 70’ και διατήρησε την παράδοση που την θέλει να είναι αήττητη από τη ρωσική ομάδα με 2 ισοπαλίες (στην Πορτογαλία) και 3 νίκες (όλες στη Ρωσία) με σκορ 1-0. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της ΤΣΣΚΑ στην Ευρώπη από το 2005 και μετά.
 
Στην Ολλανδία, η Ρέιντζερς πήρε αυτό που ήθελε. Έπαιξε αμυντικά, όπως σε όλα τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της και κατάφερε να εγκλωβίσει την Αϊντχόφεν, που είχε κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα.
 
Στη Μπράγκα, η γηπεδούχος έκανε την έκπληξη κόντρα στηΛίβερπουλ και κέρδισε 1-0 με το γκολ με πέναλτι του Άλαν στο 18’. Μάλιστα ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν αυτός που το παραχώρησε, ανατρέποντας τον Μονσορό. Η Λίβερπουλ δικαίως διαμαρτύρεται στο δεύτερο ημίχρονο για μία ανάλογη φάση, ζητώντας πέναλτι, όμως σε γενικές γραμμές δεν ήταν σε καλή μέρα.
 
Το καλύτερο και πιο θεαματικό παιχνίδι της βραδιάς έγινε στη «Μπάι Αρίνα», που η Βιγιαρεάλ με το γκολ του Νιλμάρ στο 94’ πήρε την πολύ μεγάλη νίκη με 3-2 και έκανε πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης. Νωρίτερα, η Λεβερκούζεν είχε προηγηθεί με τον Κάντλεντς (33’), αλλά με τον Ρόσι (42’) και τον Νιλμάρ (70’) οι Ισπανοί έκαναν την ανατροπή. Ο Κάστρο (72’) ισοφάρισε εκ νέου, πριν ο Βραζιλιάνος διαμορφώσει το αποτέλεσμα.
 
Tο πρόγραμμα της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
 
Πέμπτη 10/3
 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πόρτο 0-1 (70’ Γκουαρίν) 
Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς 0-0 
Μπάγερν Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ 2-3 (33’ Κάντλετς, 72’ Κάστρο - 42’ Ρόσι, 70’, 90’+4’ Νιλμάρ) 
Μπράγκα-Λίβερπουλ 1-0 (18’ πεν. Άλαν) 
Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1 (42’ Περέιρα, 82’ Χάρα – 15’ Λουιντουλά)
Ντινάμο Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (25’ Σεφτσένκο, 77’ Γκούσεφ)
Τβέντε-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 3-0 (25’ Ντε Γιονγκ, 56’ Λάντζαατ, 92’ Ντε Γιονγκ)
Άγιαξ-Σπαρτάκ Μόσχας 0-1 (57’ Άλεξ)
 
Οι επαναληπτικοί 
 
Πέμπτη 17/3
 
Παρί Σεν Ζερμέν–Μπενφίκα 
Μάντσεστερ Σίτι–Ντινάμο Κιέβου
Ζενίτ-Τβέντε
Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ
Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν
Βιγιαρεάλ-Λεβερκούζεν
Λίβερπουλ-Μπράγκα

http://www.enet.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου