Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η «Μουσική Ελλάδα της Διασποράς» στο Μέγαρο


Μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 13 Μαρτίου

Την Κυριακή 13 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συναυλία του κύκλου «Μετατροπίες»,στην οποία αποτείνουν φόρο τιμής στη «Μουσική Ελλάδα της Διασποράς» η Καμεράτα, η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συγκεκριμένα στη συναυλία θα εκπροσωπηθούν τέσσερις συνθέτες ελληνικής καταγωγής, που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο Μηνάς Μπορμπουδάκης (Γερμανία), ο Τζον Ψάθας (Νέα Ζηλανδία), ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης (Καναδάς) και ο Χρήστος Χατζής (Καναδάς). Στη διάρκεια της συναυλίας θα παρουσιαστούν τέσσερα έργα, που καθένα από αυτά δίνει τη δική του απάντηση στο ζήτημα της σχέσης εθνικών καταβολών και διεθνούς μουσικής γλώσσας. Τα έργα είναι το «Σ- Κασσιόπεια» για σόλο κρουστά και ορχήστρα εγχόρδων του Μηνά Μπορμπουδάκη, το «Djinn», ένα κοντσέρτο για σόλο μαρίμπα και ορχήστρα εγχόρδων του Τζον Ψάθα, το «Message in a bottle» για ορχήστρα εγχόρδων του Κωνσταντίνου Καραβασίλη και το «Arabesque» για σόλο βιολί, πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων του Χρήστου Χατζή.

Τα συγκεκριμένα έργα θα ερμηνεύσει η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της Αλέξανδρου Μυράτ και τη σύμπραξη τριών σπουδαίων σολίστ: του Δημήτρη Δεσύλλα (κρουστά), του Γιώργου Παναγιωτίδη (βιολί) και του Τάσου Πάππα (πιάνο).

Ο κύκλος «Μετατροπίες» στόχο έχει να προτείνει στο κοινό ποικίλους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική. Τη μέρα της συναυλίας στις 7.00 το απόγευμα οι συνθέτες Μηνάς Μπορμπουδάκης και Χρήστος Χατζής, ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ και ο μουσικολόγος Ηλίας Γιαννόπουλος παρουσιάζουν και σχολιάζουν τα έργα του προγράμματος στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου