Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μετράνε… πτώματα στη Ρας Λανούφ


Στον έλεγχο του Καντάφι το πετρελαϊκό λιμάνι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 35 τραυματίστηκαν στο πετρελαϊκό λιμάνι Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη, όπου οι αντικαθεστωτικοί οπισθοχωρούν υπό τα πυρά των μισθοφόρων και τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με υπεύθυνο του νοσοκομείου της πόλης Μπρέγκα.

«Έχουμε τέσσερις νεκρούς και 35 τραυματίες, αλλά αναμένουμε ότι (τα θύματα θα) είναι πολύ περισσότερα», δήλωσε ο Σαΐντ Μπουκχάτουα, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την καταγραφή των θυμάτων στο νοσοκομείο.

Αυτοί που τραυματίστηκαν σοβαρά διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια, πόλη η οποία βρίσκεται ανατολικότερα.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου της Μπρέγκα Μοχάμεντ Ουάνις δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Ρας Λανούφ, αλλά δεν έχουν όλοι διακομισθεί στο νοσοκομείο της Μπρέγκα. «Περιμένουμε ότι θα βρεθούν περισσότερα πτώματα», σημείωσε.

Την ίδια ώρα η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδιδε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις «καθάρισαν» το Ρας Λανούφ από τις «ένοπλες συμμορίες», όπως χαρακτήρισε τους αντικαθεστωτικούς.

Οι αντικαθεστωτικοί κοντά στο Ρας Λανούφ υπέστησαν σφοδρούς βομβαρδισμούς νωρίτερα σήμερα, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο άρματα μάχης κατευθύνονται προς το λιμάνι αυτό.

Ένας ένοπλος των αντικαθεστωτικών δήλωσε στο Reuters ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη και ότι οι δυνάμεις των εξεγερμένων αποσύρθηκαν μερικά χιλιόμετρα προς τα ανατολικά. Ωστόσο δύο άλλοι ένοπλοι των αντικαθεστωτικών διέψευσαν ότι το λιμάνι αυτό πέρασε στον έλεγχο των κυβερνητικών.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν απομακρύνει και από την Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται ακόμη πιο ανατολικά, τους αντικαθεστωτικούς. Ωστόσο ανταποκριτής του Reuters στην πόλη αυτή δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη δυνάμεων του Καντάφι στην περιοχή. Αντικαθεστωτικοί δήλωσαν επίσης ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα την Μπρέγκα.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου