Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Στα αναβολικά και η νικοτίνη


Προς την απαγόρευσή της προσανατολίζεται η WADA

Την προσθήκη της νικοτίνης στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες εξετάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ, σε μια ακόμη προσπάθεια να περιορίσει τη χρήση των αναβολικών από τους αθλητές.

Ο επιστημονικός διευθυντής της WADA, Ολιβιέ Ραμπίν αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη ουσία βρίσκεται στο στόχαστρο, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι στόχος δεν είναι να πιαστούν αυτοί οι καπνιστές, αλλά όσοι χρησιμοποιούν τη νικοτίνη για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

«Εξετάζουμε το συγκεκριμένο θέμα. Γνωρίζουμε ότι σε ορισμένα αθλήματα η νικοτίνη χρησιμοποιείται ευρέως. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι είναι δυνατή η διαφοροποίηση μεταξύ του καπνίσματος και της χρήσης νικοτίνης ως διεγερτικού για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στους αγώνες» είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει αυτή η σκέψη και ίσως οδηγήσει σε μια πρόταση να συμπεριληφθεί η νικοτίνη στις απαγορευμένες ουσίες. Αλλά προσέξτε, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε έναν αθλητή από το κάπνισμα, όμως εξαρτάται από εμάς να βρούμε όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να γίνει αυτός ο διαχωρισμός».

Ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων και των μεθόδων ντόπινγκ ανανεώνεται κάθε χρόνο και ανακοινώνεται από την WADA την 1η Οκτωβρίου, μετά από μακρά διαδικασία διαβούλευσης.

πηγή: 
gazzetta  
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου